Vad är Hart House?

Då vi åkte till Kanada hade vi en ganska vag uppfattning om själva landet men också om hur utbytet är organiserat på den här sidan av Atlanten. I Finland är utbytet organiserat som en förening medan utbytet i Kanada är en del av University of Toronto. 

Första lunchen med våra kanaddensiska värdar på Hart House – skål!

Ganska snabbt blev det klart för oss att det här utbytet har många namnstarka resurser bakom sig. Här finns också, liksom i Finland, ett alumnnätverk som består av alla de kanadensare som spenderat en sommar i Finland under utbytets 70 år. Alumnerna finns i många olika branscher och ofta på ganska höga positioner i respektive bransch. Det är via alumnerna en del av oss fick sina sommarjobb. 

Redan en av de första dagarna i Kanada fick vi delta i en festlunch på Hart House. Där träffade vi alumner från många tidigare utbyten. En alumn från den första kanadensiska delegationen bjöd på en fantastisk berättelse då de varit på en konsert i Finland och hört Finlandia uppföras. Då stegar självaste Sibelius upp på scen och dirigerar orkestern genom stycket en gång till. Behöver jag säga att jag fick gåshud under berättelsen? 

Hart House Finnish Exchange är alltså den kanadensiska sidan av vårt utbyte. Hart House är en del av University of Toronto, men det är fortfarande ganska oklart för oss VAD exakt Hart House gör. Det verkar som om att det är lite som en lokal version av en studentkår men mångsidigare och för en bredare målgrupp.

Noora, Felicia, Markus och Janina framför Hart House.

Förutom det finska utbytesprogrammet (som är en ganska liten del av HH) finns det också ett gym, en frisörsalong och ett bibliotek på Hart House. Dessutom kan man hyra Hart House för bröllop och annat skoj. Det är lite svårt att beskriva hur Hart House ser ut, men tänk er en blanding av Hogwarts, ett engelsk slott och ett universitet. Ännu svårare är det är förstå hur kombinationen universitet, gym och frissa fungerar. 

Vår härliga simhall
Vårt gym med löpbana och allt

Vi har turen att få använda gymmet gratis under hela sommaren. Gymmet är stort – första gången jag gick dit tappade jag bort mig tre gånger – men då du väl kan orientera till rätt sal är möjligheterna oändliga. Där finns bland annat en löpbana, en korgbollsplan, en simhall, squashhallar, danssalar och ett rum där man kan lyfta skrot. Undertecknad vågade till först inte gå in i skrotrummet bland alla bodare, men som tur kunde jag gå dit med Markus och titta fram lite bakom hans rygg innan jag vågade härja fritt med tyngderna.

Hälsningar från the Weight Room!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *