Uusi kaledoniryhmä valmistautuu lähtöön

Toukokuu on täällä! Kevät on kulkenut vauhdilla matkaan valmistautuessa ja uusia tuulia pohdiskellessa. Lähtö lähestyykin päätähuimaavan nopeasti. Uusi Kaledonien ryhmä lähtee 28 toukokuuta Suomesta, ja lentää jälleen Islannin kautta Torontoon viettämään kesälomaa työnteon ja uuteen kulttuuriin tutustumisen merkeissä. Odotukset ovat korkealla koko ryhmällä, ja jännitämme jo lähtöpäivää.

Kun työpaikat oli saatu kaikille, alkoi viisumihaku, joka yllätti kaikki monimutkaisuudellaan. Luulimme että haku oli muuttunut vuosien aikana meille helpommaksi, kunnes maaliskuussa todellisuus pärähti kasvoille: hakua ei oltu edes aloitettu, eikä kukaan tiennyt miten viisumia pitäisi hakea. Tästä alkoi jännittävä, noin kuukauden pituinen kilpajuoksu, joka on nyt toukokuun alussa tullut jonkinlaiseen päätökseen: lähes kaikkien ryhmän jäsenten hakemukset on saatu eteenpäin.

Hakemuksia ei saatu kuitenkaan lähtemään ilman ylimääräistä visiittiä Tukholmaan. Uusi systeemi vaatii hakijoilta hakemuksen lisäksi sormenjäljet ja kasvokuvat, jotka voi antaa vain valtion keräyskeskuksissa. Suomessa ei tälläistä keräyskeskusta ollut, lähin löytyi Tukholmasta.

Reissasimme siis 3.5.2019 lätäkön toiselle puolelle lähes koko porukan voimin jännittävän viikon jälkeen. Olimme edellisellä viikolla hakeneet viisumeita lopullisesti, joka myöskin osoittautui yllättävän monimutkaiseksi prosessiksi. Ilman hakemuksen lähettämistä Tukholman sormenjälkikeskukseen ei kuitenkaan ollut asiaa, ja lennot oli varattu reilusti etukäteen. Saimme siis jännittää, ehtisivätkö hakemukset tarpeeksi ajoissa perille: olisiko kallis reissumme pelkkää ajanhukkaa. Kaikki onnistuivat kuitenkin saamaan numerot ajoissa, ja hakemukset lähetettiin pahimmassa tapauksessa matkaa edeltävänä yönä eteenpäin.

Tukholma kuitenkin kohteli meitä hyvin. Kaikki saivat sormenjälkensä kirjattua, ja pikku matka tarjosi oivallisen tilaisuuden nähtävyyksien katseluun ja ruotsalaistyyliseen kahvitteluun.

Tukholman ryhmä sillalla, kohta valmiina lähtöön!

Seurailkaa blogia, sillä uusia postauksia laitetaan matkan lähestyessä yhä tiheämmin. Kesä lähestyy, kohta lähdetään jo!

-Milja von Lerber

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *