Lähtö Kanadaan ja stopover Islannissa

Tuore kaleryhmä starttasi reissunsa Kanadaan – mutta sitä ennen tapahtui jotain ihmeellistä, mukana toppavaatteita ja uima-asuja! Mitä tämä tarkoittaa – lue lisää!
Markus valmistautuu matkaan huolellisella tankkauksella.

On koittanut toukokuun loppu, mikä tarkoittaa sitä, että kaledonistien kesäseikkailu konkretisoituu vihdoin toiminnan tasolle. Pitkästä odotuksesta ja hartaan huolellisesta valmistautumisesta huolimatta lähtöpäivä pääsee luonnollisesti nopealla saapumisellaan yllättämään ja olo lentokentälle saapuessa on monellakin tasolla epätodellinen, mutta kuitenkin ehdottoman positiivisella kutkutuksella latautunut. Ryhmä lähti liikkeelle vajaalukuisena, sillä Henrin täytyi vielä tenttiä kevään viimeiset tentit, mutta muut kuusi vaihtotyöläistä pääsivät yhtäaikaa matkaan riemukkaissa tunnelmissa!


6/7 kalea lähtöportilla

Kentälle ilmestyi ryhmän toimesta toinen toistaan täydemmäksi ahdettuja matkalaukkuja, joiden sisältöjä jouduttiin kunnolliseen reissutunnelmaan kuuluvasti hieman lähtöaulassa venkslailemaan edestakaisin. Onneksi painorajat eivät aivan kaikilla paukkuneet, joten käytännön taakanjako tuottaa toivotun tuloksen ja laukut saadaan liikenteeseen.

Painoraja 23kg

Oman haasteensa pakkaukseen tuo matkan alkuun järjestetty kahden yön stopover Islannissa, mikä tarkoittaa luonnollisesti kesäkuteiden lisäksi myös arktisemman kerraston mukaanottamista. Pieni ekstrapakkaus on kuitenkin kaiken vaivan arvoista! Icelandairin suosiollisella tuella saimme mainiot lippudiilit ja stopovermahdollisuus päätettiin yksimielisellä innolla hyödyntää.

Lentokoneesta se on mukava katsoa, kun jäätiköt sulaa

Lento Islantiin sujui mallikkaasti ja mannertenvälisen tuskallisen pitkän lennon katkaisu kahteen osaan Islannin avulla on itse asiassa ihan hyvä diili. Reilun kolmen ja reilun viiden tunnin lennot ovat huomattavasti siedettävämmät kuin miltei kymmenen tunnin kertaistuma.

OFFICIAL

Islannissa autonvuokraus on käytännössä välttämätöntä, mikäli aikoo päästä näkemään ja tekemään mitään tarkoituksenmukaista, joten vuokrasimme kunnollisen pikkubussin kulkuvälineeksemme, jota Annika varmoilla otteilla kuljetti pitkin Islannin komeita teitä.

Rönnblad kuljettaa varmoin ottein

Islannissa luonto on todella näkemisen arvoinen ja jotain todella erityislaatuista verrattuna muihin maailmankolkkiin. Kahden yön stopover tarkoitti yhtä kokonaista reissupäivää, joka on toki lyhyt aika tutustua mihin tahansa uuteen kohteeseen, mutta pitäytyminen varmoissa valinnoissa ja napakassa suunnittelussa mahdollisti erittäin monipuolisen ja tehokkaan kattauksen Islannin tarjonnasta. Oli kuumaa lähdettä, oli geysiriä, oli vesiputousta, railoa, järviä ja vuoria. Kaledonistien instasta voi kurkkia vielä lisää kuvia.

Yhden päiväreissun perusteella Islantia on helppo suositella, mikäli erityislaatuinen luonto ja sen tunnelma kiinnostavat. Autolla pitää kylläkin varautua ajamaan pitkiäkin siivuja, mutta ainakin suurimmat tiet olivat hyväkuntoisia ja maisemat tietysti mainioita. Hintataso kirpaisee, siihen on syytä varautua.

Sään kanssa kävi erittäin hyvä tuuri, pilvetön taivas takasi hyvät näkymät ja aurinkoisen tunnelman! Tällainen keli ei kuulemma ole mikään itsestäänselvyys.

Kuumia lähteitä – kananmuna tuoksuu
Viking voi halutessaan ottaa yhteyttä, mikäli brändiyhteistyö kiinnostaa
Myös Reykjavikissa tarjoillaan jylhää tunnelmaa

Islannin stopover laittoi reissumeiningin todella käyntiin ja kaikinpuolin mainiosti onnistunut pikavisiitti oli mitä mainioin startti kesälle.!

Kanadan lentoa edeltävänä iltana vielä jouduttiin kertaalleen palaamaan viisumisäätöjen pariin. Viisumisoppa on kyllä ollut tähän asti sellainen soppa, joka pitää pienen, mutta perustavanlaatuisen taustakuumotuksen takuuvarmasti päällä. Luotto asioiden lutviutumiseen on kuitenkin kova, joten vahvalla itseluottamuksella, seikkailumielellä ja vankalla pokalla mennään eteenpäin kohti Kanadan rajaa.

Reippaat turistit

Islanti oli hyvä, mutta nyt alkaa jo Kanada kutkutella, joten seuraavat terveiset sen kuuluisan rapakon takaa!

See you at the gift shop, kuten eräskin amerikkalainen hienosti tiivisti!

Islanti oli hyvä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *