Työesittely 5: Raksalla Torontossa

Tervehdys, nimeni on Markus Nevalainen ja täällä Kanadassa olen töissä New Court Sport Solutionsilla! New Court toimii urakoitsijana eri kokoisissa urheilukenttähankkeissa. Toimin osana viisi henkistä tiimiä, jonka kanssa työtehtävät ja työpaikka vaihtelevat jopa päivittäin. Olemme tehneet niin päivän mittaisia tenniskenttien kevätkunnostuksia kuin myös rakentaneet kaksi tenniskenttää perustuksineen. Opiskelen rakennustekniikkaa Aalto-yliopistossa, joten kesätyöni New Courtilla antaa minulle arvokasta alan kokemusta.

Aloitan päiväni matkustamalla ennalta sovittuun paikkaan, esimerkiksi metroasemalle valtaväylän tuntumaan, jossa tapaan työkaverini ja hyppään lava-auton kyytiin kohti työmaata. Työnteossa tarvittavat välineet ja materiaalit kulkevat matkassa lavalla ja peräkärryssä.

Aamu alkaa vierailulla Tim Hortonsissa, koska suomalaiseen tapaan, myös Kanadassa rakastetaan kahvia. Lounasta ei valitettavasti ole aina saatavilla, riippuen kohteesta ja työtahdista. Täten ensimmäisten päivien jälkeen ymmärsin ottaa aamuisin mukaani runsaasti eväitä, koska ilman eväitä ja runsasta vedenjuontia ei päivästä selviä. Työt suoritetaan rutinoituneesti ja tehokkaasti kokeneiden työnjohtajien näyttäessä mallia. Vaikka ulkotyö onkin fyysistä ja raskasta (esim. materiaalit tulevat 30-40kg säkeissä), on kaikilla työpäivän jälkeen hyvä fiilis päivän konkreettisista saavutuksista.

Parhaita asioita työssäni ovat olleet työnkuvan laajuus ja mahdollisuus kiertää ympäri Ontarion provinssia. Olen päässyt valamaan betonia, korjaamaan kenttien halkeamia lasikuidulla, maalaamaan sekä suunnittelemaan käytettäviä työtapoja ja työn toteutusta. Olen myös oppinut paljon yritystoiminnasta: nuoren yrityksen kasvattamisesta ja toiminnan ylläpitämisestä, töiden aikatauluttamisesta ja henkilöstön hallinnasta. Hienoimman työpäiväni (samalla pisin: 15h) vietin yksityissaarella kunnostamassa tenniskenttää. Saareen päästäkseen oli ajettava ensin Toronton keskustasta kolme tuntia autolla, jonka jälkeen matka jatkui vielä puoli tuntia veneen kyydissä.

Työn lisäksi kollegani ovat olleet mitä parhaimpia. He ovat olleet luotettavia, aitoja sekä ahkeria työskentelemään. Työskentely on erittäin sosiaalista ja tarinoita kerrotaan laidasta laitaan ryhmän kesken. Täten työpäivät ovat sujuneet positiivisella asenteella niin lyhyinä kuin pitkinäkin päivinä.

Loppukesän tulen jatkamaan osana samaa tiimiä ja pääsen myös laatimaan urheilukenttien pohjapiirustuksia tulevia projekteja varten. Odotan innolla loppukesää ja täällä työssä opittujen asioiden hyödyntämistä syksyllä Suomessa, kun palaan United Foundersille.

-Markus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *