Työesittely 6: Toronton oma Osuuspankki

Terveiset täältä Torontosta minunkin puolestani! Olen Henri Klaavu, ensimmäisen vuoden Aallon kauppakorkeakoulun opiskelija ja ajattelin hieman jakaa työkokemuksiani sekä esitellä mahtavan työpaikkani, Finnish Credit Unionin, eli suomalaisittain Osuuspankin (Oh-Sue’s-Bunk-Key)!
Työpaikkani varmistui jo hyvissä ajoin vuodenvaihteen jälkeen, mikä tuntui mahtavalta, sillä pahimmillaan entiset Kalet ovat joutuneet saapumaan Kanadaan tietämättä missä tulevat työskentelemään tulevan kesän! Saatuani tietää, missä edellisen Kale-ryhmän Philip oli työskennellyt 2015 kesällä, tiesin haluavani samaan paikkaan. Tiesin myös, että minulla olisi mahdollisuus siihen, sillä olin samassa tilanteessa kuin Philip neljä vuotta sitten. Ensimmäinen vuosi kauppakorkeakoulussa oli takanapäin ja ensimmäinen oman alan kesätyöpaikka hakusessa!


Ensimmäisestä työpäivästä lähtien olen tuntenut itseni todella kotoisaksi täällä Osuuspankissa. Tämä johtuu osittain varmasti siitä, että työpaikallani koko henkilökunta – yhtä lukuun ottamatta – puhuu suomea. Ennen kaikkea kotoisa tunne johtuu kuitenkin siitä, että jokainen henkilökunnan jäsen on ottanut minut todella hyvin vastaan. Tuntuu siltä kuin olisin työskennellyt täällä jo pienoisen tovin!


Finnish Credit Union on perustettu vuonna 1958, joten voidaankin sanoa, että tämäkin pankki on jo paljon elämää nähnyt! Osuuspankin alkuperäisenä tavoitteena on ollut tarjota Kanadaan asettuneille suomalaisille siirtolaisille pankkipalveluja. Nykyäänkin suurin osa asiakkaistamme on suomalaisia tai heillä on suomalaisia sukujuuria! Asiakkaistamme löytyy myös ihan paikallisia kanadalaisia, joilla ei ole suomalaisia sukujuuria. Nämä asiakkaat ovatkin vuosien saatossa ihastuneet Osuuspankin suomalaiseen, positiiviseen ja mutkattomaan asiakaspalveluun ja pysyneet asiakkainamme!


Pankki itse sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä metrolinjan 1 varrella Eglintonin pysäkillä. Metron ruuhkat ovat tulleet jo tutuiksi minulle, sillä lähes joka päivä pääsen nauttimaan ruuhka-aikaan liikkumisesta Toronton katujen alla. Työmatkani taittuukin julkisia yhteyksiä käyttäen noin 35 minuutissa suuntaansa, mikä on Toronton mittakaavassa todella lyhyt. Pahimmillaan olen kuullut, että jotkut kulkevat päivittäin noin kahden tunnin työmatkoja suuntaansa! Kuten työkaverini sanovat: ”alle tunnin työmatka on täällä kuin lottovoitto!”

Kakku syntymäpäivänä


Tittelini Osuuspankilla on Member Service Representative ja työtehtäviini kuuluukin kaikenlaisia tehtäviä, kuten pankin jäsenten auttaminen erilaisissa ongelmissa ja tarpeissa. Yleisimpiin työtehtäviini tällä saralla kuuluvat laskujen maksaminen, shekkien tallettaminen ja tilien avaaminen/sulkeminen. Olen myös oppinut käyttämään pankkiautomaattia ns. tiskin toiselta puolelta sillä kiinteistössämme sijaitsevan pankkiautomaatin tarkastaminen ja kirjanpitäminen kuuluvat päivittäisiin tehtäviini.


Kiitos paljon kesästä siis jo tässä vaiheessa Antero, Bawani, Ulla, Johanna, Katri, Minttu, Raija, Sirpa ja David!
Henri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *