Työesittely 4: Miljan työ matkanjärjestäjällä

Rakkaita terveisiä kaikille Kanadasta!

Tänään sukellamme työhöni kansainvälisellä matkanjärjestäjällä, yrityksellä nimeltä Go Ahead Tours. Sain paikan kanadalaisen vaihtokaverini kautta, ja niin olen Torontoon saapumisesta lähtien työskennellyt Bloor Streetin toimistolla. Go Ahead Tours on osa EF: ää, kansainvälisten kielimatkojen järjestäjää. Go Aheadissa idea on sama kuin nuorisomatkoissakin, paitsi että matkoja järjestetään villien teini-ikäisten sijasta heidän vanhemmilleen.

Asiakkaat voivat olla rauhallisempia, mutta tiimi on sitäkin villimpi. Porukka toimistolla juttelee keskenään, vitsailee läpi avokonttorin, ja jakaa yhdessä sekä onnistumiset että epäonnistumiset. Työyhteisö on ottanut minut osaksi porukkaa ihanalla tavalla, ja luulen, että tätä ilmapiiriä tulee vielä ikävä, kun palaan takaisin Suomeen.

Alunperin tittelini piti olla Social Media Intern, mutta alusta asti olen tehnyt useita erilaisia tehtäviä Go Aheadin Business Development-osastolla. Olen päässyt mukaan erilaisiin neuvotteluihin ja tapaamisiin, olen järjestänyt tapahtumia, tutkinut kilpailijoiden toimintaa, seurannut sosiaalista mediaa ja tutustunut EF: ään monipuolisesti työnantajana.

Työpäivääni kuuluu usein tavallisen puurtamisen lisäksi usein toimiston ilmaisia välipaloja ja lähialueen kauppojen ja ravintoloiden kiertelyä. Toimisto sijaitsee tornitalossa Yorkvillessa, suurella kauppakadulla, jossa on luksuskauppoja ja kalliita ravintoloita. Tämänkin takia olen usein ottanut oman lounaani mukaan. Jopa UniCafe:ta on tullut täällä ikävä: mistään kun ei saa ruokaa aivan 2,60 hintaan! Onneksi ruoan valmistaminen on sujunut mukavasti, ja ruoan mukana kärräämisestä tulee pystyvä olo. Säästetyt rahat voi sitten käyttää vastuullisen aikuisen tavoin läheisellä jäätelökioskilla.

Kaiken kaikkiaan työ uudessa kulttuurissa on antanut minulle ammatillisesti paljon. Olen saanut kokemusta suuresta ja kansinvälisestä yrityksestä yhdessä Pohjois-Amerikan suurimmista kaupungeista, päässyt kärpäseksi kattoon tärkeisiin tapaamisiin, tutustunut matkailualaan laajemmin sekä totuttautunut erilaiseen työkulttuuriin. Alussa tuntui siltä, että ihan vain small talkin ylläpitäminen oli haastavaa! Nyt parin kuukauden höpisemisen jälkeen joudun jo miettimään, miten Suomessa toimittiinkaan.

Jotain tämän työpaikan iloisuudesta, välittömyydestä ja kovasta työmoraalista haluan ottaa mukaani, kun palaan. Tämän vaihdon erikoisuus on nimittäin juuri siinä, että pääsemme paikallisten keskelle tekemään jotain kehittävää ja merkitykselistä. Minna Canthin sanoin:

“Hullu työtä tekee, viisas elää vähemmälläkin. Mutta työ on sentään hauskinta elämässä.”

-Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *