Humans of Toronto 2019

Terveiset taas täältä rapakon takaa!

Edellisen ryhmän postauksesta inspiroituneena päätimme varastaa lainata kyseisen konseptin ja tehdä päivitetyn, vuoden 2019 “Humans of Toronto” – esittelyn. Kirjoitusvuorot ja edustavan kuvan metsästys jaettiin jälleen arpomalla, eli oman tekstin (tai kuvan) sisältöön ei ollut vaikutusvaltaa kenelläkään.

Joten pidemmittä puheitta. Saammeko esitellä:

HUMANS OF TORONTO 2019

Noora aka ”Puhis”

Noora, Kalejen ryhmän puheenjohtaja, raudankova hallitusammattilainen, mutta ennen kaikkea Otaniemen synkässä, likaisessa ja ahdistavassa solussa asuva teekkari (jälkimmäisin perustuu huhuihin). Noora opiskelee informaatioverkostoja Aalto-yliopistossa ja
työskentelee Torontossa Baker McKenzie lakifirman IT-osastolla.

Nooralta löytyy pieniin osiin pilkottu suunnitelma tilanteeseen kuin tilanteeseen niin kuin teekarilla yleensäkkin. Parhaiten tämä korostuu hänen tarkkaakin tarkemassa aamurutiinissa, josta meinasi kadota pohja aivan täysin kun totuttua aamupuuroa ei
enää löytynytkään kaupasta. 1,5 minuutin puuron lämmitys muutui 3 minuuttiin ja aamut olivat pilalla. Noora käyttikin useamman illan uuden aamurytmin suunnitteluun ja pilkkoi prosessin taas kerran puolen minuutin pituisiin jaksoihin. Totuttuun tapaan hän onnistui optimoimaan myös tämän prosessin ja sai aamupuurot syötyä lähes stressittömässä tilassa loistavan suunnittelun jälkeen.

Olut, Bisse, Ölppönen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja Noora käyttääkin näitä kaikkia hänelle rakkaasta asiasta. Iltaa kun istutaan ilmestyy Nooran eteen tuoppi jos toinenkin. Neljän eri oluen setti on myös tuttu näky Nooran edessä. Maistelutarjoilut oluesta ovatkin Nooran mielestä yhtä kuin täydellisyys. 

Opiskelu ja opiskelijatoiminta ovat myös lähella Nooran sydäntä. Noora on viettänyt jo vuoden AYY:n hallituksessa ja muutenkin ollut aktiivinen Otaniemen opiskelijatoiminnassa. Noora voidaankin luokitella iki-opiskelijaksi ja kellään ei ole tietoa, monettako vuotta Noora oikeasti opiskelee. Ei ole myöskaan tietoa, onko hän kandi-, maisteri- vai tohtoriopiskelija. Puhutaankin siis N:nnen vuoden opiskelijasta, joka älykkyyden puolesta luokitellaan tohtori-opiskelijaksi. Hyvin teekkarimaista.

Henri aka ”K***i”

Henri on 41-vuotias Tampereelta lähtöisin oleva parikymppinen ex-jääkiekkoilija jonka intohimon kohteita ovat rahoitus, bisnes, pankit, markkinat, kauppatieteet, kapitalismi, kauluspaidat ja raha. Näistä ominaisuuksista huolimatta Henri, tuttavallisemmin Henkka, on kuitenkin pohjimmiltaan herkkä ja puhdassydäminen poika, joka arvostaa rehellisyyttä, luotettavuutta ja asiallisten asioiden asiallisesti hoitamista. Henri, ystävien kesken Henkka, elää kuten opettaa ja on näin ollen myös itse kaikkia näitä asioita – rehellinen, luotettava ja asiallisten hommien hoitaja.

Henri, tai Henkka, kuten monet häntä rennosti kutsuvat, on varhaiskypsä nuori rahamies, joka on astunut jo hyvissä ajoin vakiintumisen tielle. Tuoreimpien ennusteiden mukaan Henrin tulevassa, mukavalla pientaloalueella sijaitsevassa Espoon asunnossa ”Henkkalinnassa”, tulee olemaan moitteettomasti hoidetun etupihan ajotiellä farmarivolvo lapsineen, kultaisine noutajineen ja kauniine vaimoineen viimeistään viiden vuoden kuluttua, mahdollisesti jopa aiemmin. Mukaviin, mutta asiallisiin puuvillahousuihin sekä kauluspaitaan säännönmukaisesti pukeutuva nuori rahoitusmies etenee määrätietoisesti esimerkillistä menestyjän polkuaan ilman kohuja ja kolhuja.

Vastuullisesta, kurinalaisesta ja päämäärätietoisesta luonteestaan huolimatta Henrissä, eli ”Pikkuhenkassa”, asuu myös vallaton hassuttelija, jonka etukumara virne on vastustamattoman ihana ja sulattaa kyynisimmätkin sydämet. Nopeat hoksottimet, terävä äly ja hyvä huumorintaju tekevät ”Pikkuhenkasta” siis myös oivallisen seuramiehen. Välillä hän saattaa kuitenkin unohtaa kuunnella mitä rivien välissä sanotaan – tamperelainen kun on. Häntä on tästä kuitenkin turha moittia, kukaan meistä kun ei voi juurilleen mitään.

Vaikka Henri mielellään korostaa hillittyä rahisidentiteettiään (”rahis” = rahoitus ym. kuivat talousasiat), puskee tamperelaisuus välillä muinkin tavoin auttamattomasti pintaan. Tästä ehkä elävimpinä esimerkkeinä mainittakoon käsittämätön mieltymys uskomattoman mauttomiin, erittäin nopeisiin aurinkolaseihin, jotka lepäävät Henrin karismaattisten tummien kutrien päällä välittömästi, kun toimiston ovi laitetaan kiinni, sekä taipumus oleilla kotioloissa vapautuneesti lähinnä erittäin löysissä boksereissa. Toisaalta tamperelaisuuden mukanaan tuomina hyvinä puolina mainittakoon terve itsevarmuus ja välinpitämättömyys sitä kohtaan, mitä muut hänestä ajattelevat, sekä tietysti autenttinen tampereen murre, joka mahdollistaa tarkkojen Kummeli-sitaattien virheettömän lausunnan. Nämä molemmat ominaisuuksia, joita on tietenkin mahdoton olla arvostamatta.

Kuten Henri mielellään itse muistuttaa, on hän niin sanottu kolmen R:n mies. Nämä kolme ärrää, eli ”Rauha, Rakkaus ja Raha”, ovat peruskalliomaisia arvoja, joiden päälle Henkka viisaasti elämäänsä rakentaa. ”No sanotaanko vaikka näin että ei missään muussa vaan oo samallaista järkee”, kuten Henkka ehkä itse voisi asian muotoilla. Henkka pitää erityisesti menestystä ja voittamista käsittelevästä kirjallisuudesta, joten monet odottavatkin jo kuumeisesti hänen omaa esikoisteostaan rahanpesun anatomiasta. Esimakua Henrin terävistä huomioista kansainvälisen rahoituksen maailmasta onkin jo saatu hänen satoja, ellei jopa kymmeniä tykkäyksiä keränneissä Linkedin päivityksissään.
Henriä voi siis tämän pikaisen esittelyn pohjalta lämpimästi suositella niin aviomieheksi, työntekijäksi, bisneskumppaniksi, ystäväksi, kuin erilaisten yhdistysten taloudenhoitajaksikin. Mikäli etsinnässä on katu-uskottava aurinkolasimalli, kannattaa kuitenkin vielä jatkaa etsimistä.

Markus aka “Äijä”

Markus on ryhmämme maskuliinisuuden huipentuma, ja aito Itä-Helsingin kasvatti. Torontossa Markuksen aamusta iltamyöhään kestävät työpäivät kuluvat rakennustyömaalla raataessa, eikä olekaan mikään ihme, että herran annoskoot ovat usein kolminkertaisia muihin kaleihin verrattuna. Suomessa Markuksen mielenkiinnon kohteita ovat muun muassa autot, salilla käynti sekä vapaaehtoisena savusukeltajana ja sijaisopettajana toimiminen.

Jokainen Markukseen tutustunut kuitenkin tietää, että kovan ulkokuoren alla on piilossa varsinainen nallekarhu: rankimmankin työpäivän jälkeen Markus jaksaa hymyssä suin kysellä muiden kuulumisia, ja herätä taas seuraavana aamuna kukonlaulun aikaan paistamaan munakasta tai muuta terveysruokaa. Leppoisan olemuksensa ansiosta Markus on myös loistava kuuntelija, ja aina valmis auttamaan – oli sitten kyse taskuparkkeerauksesta, putkitukoksen avaamisesta tai personal trainerina toimimisesta.

Annika aka “Rönni”

Tämä Karjaan lahja maailmalle on porukkamme järjestelmällisimmästä päästä. Jos Annika ottaa jotain hoitaakseen, asian järjestymiseen voi sataprosenttisesti luottaa. Myös minibussilla ajaminen luonnistuu, ja tästä todisteena hän kuljettikin meitä ylisuurella autollamme Islannissa varmoin ottein kuin futisäiti konsanaan.  

Reissumme aikana Annika sai tiedon Helsingin yliopiston gradunsa hyväksymisestä (onnittelut!), joten syytä juhlaan on riittänyt. Ensimmäinen maisterintukinto ei kuitenkaan menoa hidasta, sillä syksyllä Annika aloittaa toisen vuotensa Hankenissa. Suomenruotsalaista uskottavuutta kasvattaakseen Annika on shoppaillut reissun aikana useamman kassillisen Tommy Hilfigerin vaatteita. 

Partiolaisena Annika on aina varautunut tilanteeseen kuin tilanteeseen. Jos unohdit ottaa mukaan käsidesin tai laastereita, kannattaa kääntyä Annikan puoleen. Myös yllättävä tarve linkkuveitselle ratkeaa hyvin todennäköisesti tämän naisen avustuksella. Juhlana (ja miksei joskus rankan työpäivän jälkeen arkenakin) Annikan vakiojuomavalinta on lasi hyvää viiniä, kuten kuvasta näkyy.

Janina aka ”Jansku”

Janina on iloinen ja puhelias uunituore maantieteen opiskelija Helsingistä jolle mikään määrä silitettäviä eläimiä ei voi olla liikaa. Hänellä on nuoresta iästään huolimatta kokemusta vaikka mistä: itse tehdystä stand-up komediasta, Korsossa koetuista tappouhkauksista ja jopa ruumiin löytämisestä. Janinan tykkää hänen omien sanojensa mukaan samoista asioista kuin suurin osa 5-vuotiaista, joten usein hänet näkee värikkäissä vaatteissa silittelemässä naapuruston jokaista pörröistä eläintä. Tämä sopii hänelle hyvin, sillä taustaltaan Janina on opettaja ja lastenhoitaja, jolla riittää kokemusta kaikenlaisista tenavista ympäri Helsinkiä.

Torontossa Janina on larpannut töissään The Office-ohjelmaa, taitellut paperikurkia huoneen koristukseksi sekä kunnostautunut joogaamaan lähes päivittäin läheisellä studiolla. Näiden asioiden lisäksi hänen sydäntään ovat lähellä kaupunkisuunnittelu ja julkinen liikenne, jota hän pääsee Torontossa käyttämään jopa kaksi tuntia päivässä matkalla Mississaugaan ja takaisin. Pitkät työmatkat eivät ole kuitenkaan menoa haitanneet: kämppiksetkin ovat huomanneet Janinan erityisyyden, ja hänelle sataa treffipyyntöjä naapuruston vastustamattomilta komistuksilta. Hän selviää kuitenkin tilanteesta kuin tilanteesta sujuvalla englannin kielellä ja rohkealla asenteella. 

Ville aka ”Mestari”

Ville on jo valmistunut musiikin maisteri sekä tuore valtiotieteiden opiskelija Helsingin keskustasta. Kotimaassa tämä rokkitähden uraa elävä ja eri soittimien moniosaaja on saanut rauhoittua ja totutella päivätöihin Torontossa vanhainkodissa.

Ville on rento ja hauska äijä! Tarkat ja hauskat huomiot populaarikulttuurista ja omaperäinen tilannekomiikka ovat viihdyttäneet Kaledonistien ryhmää ensi tapaamisesta alkaen. Toisaalta Ville on myös erittäin sivistynyt ja aina valmis syvällisiin keskusteluihin.

Ville on avoin seikkailuille. Ville voi yhtä hyvin kerätä porukan kasaan illanviettoa varten, tai lähteä yksin nauttimaan Toronton tyhjistä kaduista keskellä yötä. Kaikin puolin Ville muistaa nauttia elämästä tilanteessa kuin tilanteessa.

Milja aka ”Lerpsunen”

Milja on ryhmän unelmoija. Tämä kaurapuurofanaatikko opiskelee sosiologiaa Suomessa ja kehittelee Torontossa matkatoimiston bisnesmalleja. Miljalla on svetsiläiset sukujuuret ja olisi kuulema sukulinnakin, jos korttipeli olisi päättynyt eri tavalla pari sukupolvea taaksepäin. 

Miljan kanssa voi keskustella kaikesta, ja erityisesti keskustelut erilaisista ryhmäilmiöistä ja kulteista ovat Miljan mieleen. Milja on kova suunnittelemaan, eikä mikään ole mahdotonta Miljan mielikuvituksessa. Miljan suunnitelmat ovatkin usein suht mahdottomat toteuttaa. 

Tämä tyylitaituri laulaa mielellään korkealta ja kovaa – usein keittiöstä kuuluu kirkas sopraano. Miljan erikoisuuksiin kuuluvat jo kuuluisat pöperöruuat ja iltahöpinät. Miljassa on influnecerainesta ja hän toimiikin meidän somevastaavana (seuraathan jo meitä Instassa @kaledonistit?). 

Vaikka Milja on tosi aikuinen ja taitava leipuri, ei arki aina suju ongelmitta. Tältä matkalta onkin mahtava tarina palaneesta keittiöpyyhkeestä, joka syttyi tuleen kun Milja leipoi kaurasämpylöitä.

Miljalla on iso sydän ja hän pitää huoleen siitä, että jokaisella kalella on kaikki hyvin täällä Torontossa. Jätskiseuraa löytyy myös aina kun Milja on matkassa mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *