Työesittely 2: Lakifirmassa ”Toronton Wall Streetillä”

Hei! Mun nimi on Noora, ja työskentelen tämän kesän Baker McKenziellä, joka on yksi maailman suurimmista ja kansainvälisimmista lakifirmoista. Tittelini on Information Governance Intern, ja työtehtäviini kuuluu monenlaisia tiedonhallintaan liittyviä avustavia tehtäviä erityisesti tietoteknisestä näkokulmasta, sillä koto-Suomessa opiskelen informaatioverkostoja Aalto-yliopistossa.

Baker McKenziellä on yhteensä 78 toimistoa 46 maassa ympäri maailman, ja toimistoja löytyy jokaiselta mantereelta (Etelämannerta lukuunottamatta). Maailmanlaajuisesti työntekijoitä on yhteensä yli 13 000 – ei mikään ihan pieni pulju siis!

Suurena yrityksenä Baker McKenzie tarjoaa yrityksille monenlaisia lakipalveluita, ja meidän yksikkömme työskentelee erityisesti tiedonhallinnan parissa. Baker McKenzie antaa asiakkaille muun muassa opastusta siihen, millaista tietoa yritykset lain mukaan saavat tai niiden pitää kerätä, sekä miten ja miten pitkään näitä tietoja saa/tulee säilyttää (hello, GDPR).

Tervetuloa toimistolle!

Pari ensimmäistä viikkoa on kulunut yritykseen ja projekteihin tutustuessa, minkä lisäksi olen auttanut lakitietopankin päivittämisessä sekä tarkistanut Suomen lakitekstien käännösten ajantasaisuutta. Odotan innolla millaisia tehtäviä kesä tuo vielä tullessaan, kun pääsen hommiin kunnolla sisälle!

Firman toimisto sijaitsee Bay Streetillä, jota kutsutaan myos Toronton Wall Streetiksi. Kadun nimeä käytetäänkin joskus viittaamaan koko Toronton talousalueseen ja Kanadan liike-elämään amerikkalaisen sisaruksensa tapaan. Baker McKenzien lisäksi Toronton talousalueelta Bay Streetin kupeesta löytyvät lähes kaikki Torontossa toimivat suurimmat kansainväliset yritykset.

Tässä tornissa sijaitsee meidän toimisto!

Kävellessäni Bay Streetiä pitkin ihmisvilinän ja korkeiden rakennusten keskellä voin kuvitella olevani Manhattanilla New Yorkissa. Joka aamu ja iltapäivä kadun valtaavat ihmismassat ja pitkät autoletkat työmatkalaisia. Kadun molemmin puolin kohoaa toinen toistaan korkeampia ja mahtipontisempia pilvenpiirtäjiä.

Saapuessani toimistorakennuksen aulaan näky on vaikuttava. Valtava aula kuhisee ihmisia. Korkealle kohoava katto, kiiltävät kiviseinät ja lattia yhdistettynä ihmisvilinään ja kerrokseen saapuvien hissien kilahteluun muistuttavat minua kohtauksesta, jossa Harry ja muut astuvat Taikaministeriöön viidennessä Harry Potter -elokuvassa.

Lähes viiteenkymmeneen kerrokseen vievät hissit on jaoteltu välikoihin sen mukaan, mihin kerroksiin kullakin niistä pääsee. Astun hissiin, joka vie minut 27. kerrokseen. Korvani lukkiutuvat ja tunnen pienen muljahduksen mahassani hissin kiitäessa nopeasti ylöspäin.

Työpisteeni sijaitsee toimiston kulmassa, jossa toisen seinän suurista ikkunoista näkymä aukeaa Ontario-järvelle, toisella puolella taas kohoaa muita pilvenpiirtäjiä. Alhaalla kadulla kävelevät ihmiset näyttävät ikkunasta katsottuna muurahaisilta.

Näkymiä toimistolta

Toimistotornin alakerrassa sijaitsee Union Stationin metroasema, minkä lisäksi lounasravintoloiden valikoimaa löytyy kymmenittäin joka maailmankolkasta: lebanonilaista, japanilaista, kreikkalaista, thaimaalaista, sveitsiläisiä röstiperunoita, vegaanista terveysruokaa, burritoja, pitaleipiä salaatteja, poke bowleja, keittoja, smoothieita… you name it. Pohjois-Amerikassa kun ollaan, mestoilta löytyy tietty myös Subway, McDonald’s ja Starbucks sekä kanadalaisten kansallisidentiteetin perusta Tim Hortons.

Tällaisissa puitteissa hurahtaa tämä kesä. Terveisiä Suomeen!

PS. Meidän kesäkuulumisia voi seurata tämän blogin lisäksi myös Kaledonistien Facebookissa ja Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *