Roadtrip

Kanadaan saapumisen jälkeen ryhmämme suuntasi kaledonisteille perinteiseen tapaan roadtripille paikallisen kaleryhmän (Hart House Finnish Exchange) johdolla. Kaleja kuskaamaan lähtivät kanadalaiset Felicia sekä Jaimi. Matkalle lähdettiin Hart Housessa pidetyn lounaan jälkeen, ja ensimmäisenä kohteena oli Kanadan ryhmän puheenjohtajan Timin kesämökki Prince Edward Countyssa – huom! Siis nimenomaan siellä piirikunnassa, eikä Prince Edwardin saarella, jonne on Torontosta matkaa vaivaiset 1700 kilometriä.

Kanadan maantieto 101: Prince Edward County
Kanadan maantieto 101: täällä emme käyneet

Mökillä vastassamme oli Timin ja hänen vaimonsa lisäksi i h a n a Louie-koira sekä muutama Hart House Finnish Exchange – ohjelmaan aikaisempina vuosina osallistunut alumni. Mökillä seuraamme liittyi myös vihdoin seitsemäs kale Henri, joka oli koulutöiden vuoksi päässyt matkaan vasta muita myöhemmin. Aikaa vietettiin muun muassa viinitilalla, pyöräretkellä, sekä Ontario-järven rannalla, jossa eräs hieman koiriin vinksahtanut kale (minä) sai rauhassa remuta Louien kanssa.

Mökkimaisemia
Kaleja ja kanukkeja mökillä
Louie <3

Kaikille tiedoksi: Louie on hyvä poika
Annika ja Louie <3
Illallisella
Tulvien vuoksi rannalle pääsy ei ollutkaan aivan yksinkertaista. Kuvassa kahlaamassa Noora, Felicia ja Davin.
Lake Ontarion rannalla

Mökiltä matka jatkui Montrealiin, jossa mukaan matkaan
liittyivät kanadalaiset Kennedy ja Jasmine. Montrealissa ryhmämme pääsi yllättämään sekä kylmä sää, että Airbnb-asunto, jonka ovea ei saanutkaan lukittua, ja joka johti lopulta yölliseen muuttoon toiseen asuntoon. Taustaltaselvittely tuotti myös melkoisia yllätyksiä, kun asunnon omistajan googlettelu paljastikin kyseessä olevan Montrealin asuntomarkkinoita hallitseva moguli, joka omisti alueelta yli 100 asuntoa, ja joka oli jopa päätynyt artikkeliin airbnb-markkinoiden ongelmallisuudesta Montrealista. Päädyimme kaikki yhteisymmärrykseen siitä, että asialla täytyi olla kanadalainen mafioso. Lopulta asiat kuitenkin kääntyivät parhain päin, uusi asunto saatiin varattua keskellä yötäkin, ja pääsimme lopulta näkemään myös paikallisia nähtävyyksiä.

Kanadan maantieto 101: Montreal
Maisemat ensimmäisestä Montrealin Airbnb – asunnosta. Viiden tähden kokemuksen saavuttamiseksi olisimme kuitenkin kaivanneet vielä lukkoa ulko-oveen.
Ryhmäkuva kaleista ft. lukkiutumaton ulko-ovi.
Tyypillinen näkymä Montrealissa
Ei niin tyypillinen näkymä Montrealissa
Montrealissa sää vaihteli niin paljon, että vuoronperään hikoilimme itsemme puolikuoliaaksi, ja taas seuraavassa hetkessä kaipasimme Islannin reissun jälkeen asuntolaan jätettyjä talvitakkeja

Pääsimme ihastelemaan myös maisemia, kun kanadalaiset veivät meidät yllätyspatikoinnille Mont Royaliin. Vaikka matkanteko itsessään ei ollut hiostavassa säässä kovinkaan miellyttävää, unohtuivat kaikki matkan aikana päästetyt ärräpäät, kun pääsimme vihdoin huipulle ja näimme kaupungin ylhäältä käsin. Kanadalaiset hostimme tiedustelivat meiltä myös moneen otteeseen, vaikuttaako Montreal meidän mielestämme “eurooppalaiselta kaupungilta” – mitä tuo nyt sitten ikinä tarkoittaakaan.

Patikoimassa
Maisemat Mount Royalin huipulla

Montrealista matka jatkui luonnollisesti Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan, jossa pääsimme muun muassa vierailulle Kanadan Suomen suurlähetystöön. Ottawassa matkaan liittyi vielä yksi kanadalainen lisää, Lisa. Pieniltä takaiskuilta ei tälläkään pysähdyksellä vältytty, kun yksi kanadan edustajista sairastui kesken matkan, vieläpä yöpyessämme jaetussa kahdeksan hengen hostel-huoneessa. Onneksi muut matkalaiset pysyivät terveenä ja pian myös Felicia (tuttavallisemmin Fellu), oli takaisin tolpillaan.

Ottawan pysähdyksellä pääsimme nauttimaan myös Kennedyn tuttavaperheen järjestämästä grilli-illasta. Toinen mieleenpainuva nähtävyys oli Broadhead-panimokierros, josta kaikki saivat matkamuistoiksi omat tuopit, jotka osoittautuivat varsin käteviksi Campus Co-Op:n taloihin muuttaessamme (tästä lisää myöhemmin). Tarkoituksenamme oli myös vierailla parlamentissa, mutta pienen aikataulusekoilun vuoksi tämä jäi välistä (lue: myöhästyimme kierrokselta 20 minuuttia).

Kanadan maantieto 101: Ottawa
Vuokra-auton penkin alta löytyi kummallisia substansseja
Auringonlasku Ottawassa
Ville rentoutuu panimokierroksen jälkeen
Kanadan maantieto 101: Vaikka matkustimme yhteensä kymmenen päivän ajan, on Kanada niin tajuttoman suuri maa, että kartalta katsottuna reittimme näyttää varsin olemattomalta

Matkamme päättyi Torontoon – tarkemmin sanottuna North Yorkin Ikeaan, josta kävimme ostamassa itse kullekin tarpeellisia tarvikkeita Campus Co-Op-huoneisiimme. Kaiken kaikkiaan roadtrip oli ikimuistoinen kokemus, jota jokainen kale tulee varmasti muistelemaan vielä keinutuolissakin.

Matkaterveisin,

Janina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *