Töissä Kanadassa: Maailman ympäri @Camp U of T

Punanen paita päällä valmiina reissuun maailman ympäri!

Mun kesä kuluu opena Camp U of T:llä! U of T eli University of Toronto järjestää kesäisin viikon mittaisia liikunta- ja ”Mini University”-leirejä 4-16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Leirejä on kymmeniä erilaisia, lapsia viikottain yli 800 ja työntekijöitä 160! Kampuksella riittää siis vilinää ja vilskettä ”punapaitojen” luotsatessa leiriläisiä aktiviteetista toiseen.

Mun oma leiri on ”Around the World”. Meitä on neljä ohjaajaa ja 8–12-vuotiaita leiriläisiä viikosta riippuen sellanen 16. Mun työpäivä on 8,5 tuntinen ja mun työtehtäviin kuuluu opettaminen, aktiviteettien järjestäminen, kommunikointi vanhempien kanssa ja lapsista huolehtiminen. Leiri on ”Mini University”, jolla lasten on tarkoitus oppia uutta kaikista seitsemästä maanosasta, maailman kulttuureista ja maantiedosta. Uuden oppiminen on puettu haastavien visailujen ja itse tekemisen ja liikkumisen muotoon: askartelemme, leikimme ja pelaamme perinteisiä pelejä eri puolilta maailmaa. Jokapäiväinen kohokohta on myös maistiaiset eri maanosista: vegemiteä Australiasta, onnenkeksejä Aasiasta, suklaata Euroopasta, vaahterasiirappi-yllätys Pohjois-Amerikasta, plantaasisipsejä Afrikasta ja …jäätä Etelämantereelta!

Leimoja passeihin eri mantereilta. Jos Euroopan leimassa ei lukenut "Finland" oli rangaistuksena 50 punnerrusta...

Uimme leirillä joka päivä ja perjantaisin järjestettävä ”pommi”-kisa viidestä metristä on kovasti odotettu koko viikon ajan! Kaikkeen leirin vipellykseen mahtuu myös retki Royal Ontario Museum eli ROMiin. Vaikka muumioiden pällistelyn jälkeen lasi onkin aina täynnä sormenjälkiä ja japanilaiset samurait saavat monet leiriläiset pullistelemaan vieressä, on retken paras pala ehdottomasti vanhat kunnon dinosaurukset! Koko leirin huipentaa perjantaisin Amazing Race, jossa viikon aikana opituista faktoista ja ryhmätyötaidoista otetaan kunnolla mittaa.

Origameja Japanista

Camp U of T on tasokas ja hyvin arvostettu kesäleiri torontolaisten keskuudessa, mistä johtuen työntekijöiden koulutuksesta sekä ammatti- ja palvelutaidoista pidetäänkin huolta erilaisin koulutuksin, jokainen työntekijä on esimerkiksi ensiapukoulutettu. Leirin tarjoamat palvelut ovat aivan toista luokkaa verrattuna siihen mihin Suomessa ollaan totuttu. Jokaviikkoinen vastuuni on soittaa seuraavan viikon leiriläisten vanhemmille ja kertoa mm. leirin ohjelmasta, mitä lapsen tulisi tuoda mukanaan, vastata vanhempien kysymyksiin ja tietysti toivottaa lapsi lämpimästi tervetulleeksi leirille mukaan. Aluksi tämä yltiömäinen ystävällisyys ja vanhempien ja lasten kaitsiminen tuntui kovin vieraalta, mutta nyt huomaan jo näiden pohjoisamerikkalaisten tapojen tarttuneen minuun ja ”perfect” ja ”great” kuuluvat perussanavarastooni.

Dinosauruksia
Lakut maistu pikkusille! Kiitos Halva sponsoroinnista!
Cinco de Mayo-peilejä Meksikosta

 

 

 

 

 

 

 

Työn parhaat puolet? 300 metrin työmatka! Ei ihan, vaikka se suurenmoinen etu onkin. Työn ehdottomasti parhaat puolet ovat vieraaseen työkulttuuriin tutustuminen ja lasten kanssa oleminen. En voi olla muuta kuin superonnellinen ja kiitollinen siitä, että pääsin yhdeksi kaleksi ja kokemaan tän kaiken mitä vaihto on mukanaan tuonut. Kiitos kaikille, jotka teitte ja teette sen mahdolliseksi!

-Venla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *