Riikan kesätyö #2: City Sightseeing Toronto

Nyt olen ollut töissä vähän yli kolme viikkoa City Sightseeing Torontossa. City Sightseeing on maailmanlaajuinen yritys, joka järjestää kaupungeissa kaksikerroksisilla busseilla kaupungin kiertoajeluita. Monissa kaupungeissa turistit istutetaan bussiin kuulokkeet päässä, mutta Torontossa mukana on opas, joka kertoo kaupungin historiasta sekä muista mielenkiintoisista faktoista. Olen iloinen, että ehdin tutustua kaupunkiin todella hyvin, ennen kuin aloitin työt. Toronton kartta ja katujen nimet ovat jo melko hyvin hallussa, erityisesti sen ansiosta, että pyöräilen joka paikkaan.

Työpaikkani City Sightseeing Torontossa on myynnin puolelta. Myyn siis lippuja Toronton keskustassa Hop on hop off -busseihin ja neuvon ihmisiä kaikessa Torontoon liittyen. Viime kesänä olin myös töissä myynnin puolella ja olen huomannut, että pidän tämänkaltaisesta työstä. Työssä pääsee olemaan ihmisten parissa ja juttelemaan turisteille, jotka ovat saapuneet kaupunkiin milloin mistäkin.

Työskentely Torontossa on jonkin verran erilaista kuin Suomessa. Olen töissä enimmäkseen viikonloppuisin ja loppuviikosta klo 9-17. Tuntipalkka on kuitenkin sama, vaikka olisin töissä sunnuntaina. Lain mukaan Ontariossa 8h työpäivän aikana työntekijälle tulee antaa kaksi 15 minuutin taukoa. Olen kuitenkin ehtinyt vasta kerran pitämään kaksi taukoa päivän aikana. Pakko myöntää, että Suomen 30 minuutin lounastauko on luksusta, sillä 15 minuutissa ei paljon muuta ehdi kuin ahmia kotona tehdyt eväät.

Vaikka olen yrittänyt, en ole valitettavasti tähän mennessä onnistunut yhdistämään kahta eri työtäni. Olen saanut City Sightseeingilta neljä vuoroa viikossa, mutta en yhtäkään Pioneer Cruisesilta. Tämä tarkoittaa sitä, että vapaa-aikaa riittää. Onneksi säät ovat olleet suhteellisen hyvät, joten olen päässyt kartuttamaan asiantuntemustani Torontosta. Sehän on loppuen lopuksi minun työtäni! Työni ansiosta tulen tuntemaan kaupungin paljon paremmin kuin koskaan osasin toivoa.

Alla olevista kuvista voi nähdä, että työpäivät voivat olla todella erilaisia riippuen siitä, missä päin kaupunkia on töissä.

  • Riikka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *