Humans of Toronto

Hei jälleen kaverit, siskot & veljet, isät & äidit, mummot & papat, puoltutut ja facebookstalkkerit! Olette nyt uskollisesti ja rohkeasti seuranneet meidän seikkaluja täällä Atlantin toisella puolella ja olette varmasti olleet huolissanne meistä, eteenkin kun ette tiedä paljon mitään vaihdon muista osallistujista. Siksi olemme laatineet teille pieni esittelykierros jokaisesta osallistujasta (a.ka. kalesta). ”To mix things up”, vastuudet esittelyjen kirjoittamisesta jaettiin meidän ryhmän jäsenten kesken ”secret santa”-menetelmää käyttäen. What could possibly go wrong!?

 

Elina ”Dear Leader” Niemelä

Elina on meidän puheenjohtajatar. Elinalle ei ryppyillä. Elina tietää Pohjois-Amerikasta kaiken, osin opinnoista johtuen, osin mantereella reissaamisen johdosta. Elina tietää myös somemaailmasta kaiken. Elinan iPhonen syövereistä löytyy meemi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Elina on myös meikkimestari, jonka sivellinkokoelmaa ei voi muuta kuin ihailla. Elinan tukka on myös aina hyvin. Elinassa asuu myös pieni (SUURI) eläinkuiskaaja, sillä Elina osaa puhua koirille, kissoille, hevosille, oraville, majaville, pesukarhuille ja joskus myös ihmisille. Elinan sydämessä on tilaa joka ikiselle eläimelle maan päällä. Elina on esim. ystävystynyt Elinan parvekkeella asuvan oravan kanssa. Elina tykkää seurata urheilua, ja tietää hämmästyttävän paljon Toronton NHL-joukkueesta Maple Leafsista.

Henrietta ”Objection!” Hindström

Henniä on mahdotonta kuvailla vain parilla sanalla. Tämä menevä leidi on fiksu ja ahkera lakinainen, jonka kanssa voi käydä vaativammankin keskustelun neljällä eri kielellä. Samaan pakkaukseen mahtuu myös höpsö hulluttelija, jonka seurassa hillittömät naurukohtaukset ovat taattuja! Henni on myös tunnettu hyvästä tyylistään, jonka Tuksukin on noteerannut. Iso kasa eri suunnittelijoiden ostoskasseja ei olekaan harvinainen näky Hennin käsivarsilla. Tämä maailmannainen matkustelee aina tilaisuuden tullen ja niskatyyny sekä käsidesi ovat osa Hennin käsilaukun vakiovarustusta. Lukuisista matkoistaan huolimatta Hennistä ei ole suomalainen sisu hiipunut pois: Henni on rehti ja reipas eikä hänen suustaan kuulu koskaan turhaa valitusta. Jos kuitenkin sattuu aukaisemaan karkkipussin Hennin lähettyvillä, pussin omistajuudesta saattaa tulla kiistaa… Herkkusuustaan tunnettu Henni käy kuitenkin kompensoimassa kaiken herkuttelun salilla. Juuri salilta tulleen Hennin nähdessään ei voi kuitenkaan olla täysin varma ovatko hikipisarat squattien vai kuumien höyryjen tuotoksia, sillä neiti on paljastanut, ettei hänen lempipaikkansa salilla ole painonnostohuone vaan poreallas…

Tuomas ”Wikipedia.” Kiuru

”Tiesittekö että…” Tuomas ”Wikipedia” Kiuru on ryhmän selkein teekkari. Tämä paljastuu usein keskusteluissa, joissa Tuomaksen mielipiteet pohjautuvat faktoihin, mittoihin ja laskuihin. Loviisalaisen miehen tunnistaaa kaukaa enkelikiharoista ja viattomista sinisistä silmistä. Tuomaksen tärkein ominaisuus on kuitenkin suuri sydän. Partiolaisen tapaan Tuomas on aina valmis auttamaan muita, riippumatta missä ja milloin. Suomessa Tuomas toimii yhdistyksen virallisena kuskina, Amerikan mantereella Tuomas on taas aina valmis lähtemään afterworkeille. Kanadaan matkustaessa Tuomaksella oli päällään tumma puku ja oranssi solmio. Autiolle saarelle lähtiessä Tuomas kuitenkin pärjäisi hyvin toimivalla ja nopella wifillä.

Philip ”Älä löi en ole hurrit!” Böckelman

Philip on ryhmämme ainut Handelshögskolanin kasvatti. Hän on iloinen ja rento kaveri, joka on myös kova tekemään töitä. Tunnollisuus ja ahkeruus tulivat esille jo ennen Kanadaan lähtöä, sillä samalla kun Philip luki oikeustieteellisen pääsykokeisiin, hän toimi hallituksemme säätiövastaavana. Philipillä on siis suunnitelmissa paeta toiselle alalle. Toiseksi nuorimpana Philip on ristitty ryhmämme vauvaksi: Nyt on siis oiva aika vaihtaa alaa ja Kaledonisti-porukka tukee päätöstä sataprosenttisesti. Onneksi töiden lomassa ehtii välillä pitää hauskaakin. Kaledonistit ovat huomanneet, että Gin Tonic ja Philip ovat erottamattomat juhlijat. Philipiä voisi kaksikielisen sijaan kutsua kolmikieliseksi, sillä hän on ottanut tavaksi viihdyttää meitä ruotsin, suomen sekä englannin kielen sanoista muodostuvilla lauseilla. Philip on myös lanseerannut keskuudessamme ruotsinkielisen lauantain, jonka myötä loputkin Kaledonisteista toivottavasti puhuvat sujuvaa ruotsia Toronton kesämme jälkeen.

Riikka ”The hipster designer” Iivanainen

Riikka on kaledonistitiimimme nuorin vahvistus. Muotoilua opiskeleva Riikka on kalejen epävirallinen taidemuseo-, näyttely- ja nähtävyystietotoimisto (huh mikä sana!), sillä hän tietää sekä työnsä että oman kiinnostuksensa kautta kaikki parhaat paikat ja myös parhaat ajat vierailla niissä! Kiinnostavat tekstuurit, eläväiset värit ja tyylikkäät kuviot saavat Riikan innostumaan. Sitä kautta myös me muut huomaamme usein Torontossa yksityiskohtia joita emme muuten olisi koskaan löytäneet. Aina muodikkaasti pukeutuva neito pitää myös aktiivisuudellaan ja täsmällisyydellään huolen siitä, että kaleilla on aina seuraava pöytävaraus, nähtävyyskohde tai muu ohjelmanumero tiedossa. Riikan Kanada-tietous ja virheetön aksentti hämäävät usein paikallisiakin. Aiempi vaihtokokemus British Columbiasta sekä paikallisen perheen luona nyt kalekesän ajan asuminen antavat hänelle komean etumatkan ”kanadalaistumiseen” meihin muihin verrattuna. Mutta perässä tullaan!

Tuukka ”Rambo” Pykäläinen

Tuukka on yhdistyksemme virallinen IT ja sisäinen viestintä vastaava. Hän opiskelee teollista muotoilua Aalto yliopistolla. Tuukka on vierallut lähes jokaisessa maailman maassa ja hän on viihdyttänyt ryhmän muut jäsenet tarinoilla esim. liftaamisesta Bulgarian ja Romanian rajalla. Tuukka muodostaa yksin 75 prosenttia ryhmämme testosteronista sillä turstimatkailun lisäksi hän on ollut rauhanturvaaja Afrikassa ja Lähi-Idässä, missä hän (todennäköisesti) pelasti lapsia ja soti sotapäällikköjä vastaan. Tuukka on rento ja huoleton jätkä joka voi yhtäkkiä ilmoittaa että hän lähtee ajamaan pakettiautolla Torontosta San Franciscoon. Tuukka on sopeutunut hyvin kanadalaiseen yhteiskuntaan. Jo ennen Kandaan lähtöä Tuukka oli mukautunut siihen että kanadalainen vartti on suomalainen tunti, mikä selittää miksi hän yleensä oli parikymmentä minuuttia myöhässä meidän kokouksiin. Tuukka ei ole vaativa vieras sillä teltta ja riippumatto on aina mukana repussa kun hän lähtee jonnekin


Marianne ”Dancehall queen” Myrberg

Marianne Myrberg on 27-vuotias urheilullinen tyyppi, joka opiskelee vielä hetken informaatioverkostoja Aalto-yliopistossa ja liikuntatieteitä Jyväskylän yliopistossa. Hyvin alkaneet opinnot ovat siis vaarassa katketa valmistumiseen hetkenä minä hyvänsä. Torontossa Marianne on päässyt kokeilemaan aivan uudenlaista työympäristöä – asianajotoimistoa. Kesän jälkeen Marianne lentää Suomeen vain pariksi viikoksi, minkä jälkeen hän palaa takaisin Kanadaan koko lukuvuoden ajaksi. Marianne on iloinen, paljon naurava ja sopivan insinöörimäinen. Kaikin puolin loistava ihminen siis!

”Mademoiselle” Venla Kieleväinen

Venla on meidän oma pieni pirpana, jossa kulminoituu kyllä sanonta ”pieni mutta pippurinen”, Venla saattaa tulistua sekunnissa, nauraa kaksin kerroin seuraavassa, itkeä taas hetken päästä, ja lopulta olla ihan jossain ihan muualla tunteiden vuoristoradalla! Venla on super huolehtivainen, ja selvästikin harjoittelee jo supermutsina olemista milloin torumalla kiroilevaa suomalaista tai opettamalla pöytätapoja tai ranskaa.                       Venla on täällä Kanadassa töissä Camp U of T:llä, jossa Venla reippailee lasten kanssa päivät pitkät. Työ sopiikin Venlalle mahtavasti, koska Venlalla ei ole koskaan patterit loppu, ja lapset on lähellä Venlan sydäntä! Itse asiassa, Venla valittiin töihin Camp U of T:lle saman tien kun rekrytoijat näkivät Venlan hakemuksen, kauan ennen kuin Venla edes saapui Kanadaan! Aika vaikuttavaa! Venlan voi tunnistaa merkkilaukuista, muotikelloista ja kengistä, mutta ennen kaikkea Venlan tunnistaa äänekkäästä naurusta, lausahduksista, elämänviisauksista, kuten ”OU MAI KAAD!!!” ”Jäätävää” ja ”if you’re lost, just find your way”. Näillä elämän eväillä jatkammekin kesän loppuun! Jes!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *