Teekoulutus à la Forsman Tea

Elina kävi aiemmin tänä keväänä tutustumassa Forman Tean valikoimiin ja kirjoitti siitä lyhyen postauksen. Kaledonisteille tarjoutuikin mahdollisuus päästä mukaan teekoulutukseen Vantaan teemyymälään.  Tilaisuus sisälsi tietoa Forsman Tean historiasta sekä kulttuurista yleisesti sekä muutaman eri teelaadun maistiaiset.

Opimme muun muassa, että kaikki teelaadut syntyvät saman kasvin eli teepensaan lehdistä. Eri teelaadut eroavat toisistaan siis hapettumisen asteessa. Musta tee on kaikkein voimakkaimmin ja valkoinen vähiten hapettunutta teetä. Hapettuminen vaikuttaa teen makuun ja kofeiinin määrään.

Pääsimme maistelemaan Forsman Tealla valkoista helmiteetä sekä assam-, puerh-, mate- sekä matcha –teelaatuja. Ehdottomaksi ykköseksi keskuudessamme kiilasi mate sekä matcha –teelaadut. Ne sisältävät molemmat paljon kofeiinia, mutta kuulemma ovat hellempiä vatsalle kuin kahvi. Monelle meistä tarttuikin lopuksi mukaan juuri tätä trendikästä mateta. Mate on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa se on yhtä suosittua kuin kahvi Suomessa. Matcha taas on japanilainen erikoisuus.

Teekoulutus sisältsi 10% alennuksen teemyymälän puolelle illan päätteeksi. Itse nappasin kotiinviemisiksi valkoista, mustaa ja vihreää teetä. Minun suosikkini oli ehdottomasti klassinen Musta Bergamot. Juuri oikea tee starttaamaan aamun!

Rentoa sunnuntai-iltaa kaikille ja energistä alkuviikkoa! Ja jos tuntuu hieman vähemmän energiseltä, maanantai on hyvä aloittaa kupilla teetä!

Alla linkkejä kiinnostuneille!

http://www.forsman-tea.com/fi/teemyymala

https://www.facebook.com/ForsmanTea

https://twitter.com/ForsmanTea

https://instagram.com/forsmantea

Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *