Ready, set, go!

Om bara några timmar är det dags för undertecknad att hoppa på Icelandairs vingar (smygreklam, javisst!) och flyga över Atlanten. Eftersom mitt sommarjobb börjar redan nästa tisdag reser jag lite före resten av gruppen. Kanadensarna som tillbringade sommaren i Helsingfors år 2013 har som tur lovat hålla mig sällskap och hjälpa mig navigera i staden tills de andra anländer, vilket torde minska på risken att tappa bort sig markant. Före avfärd finns det ett par saker som man inte får glömma:

1. Vinka hejdå till vänner – check

Ifall man har planer att återvända efter sommaren (tillsvidare oklart) kan det löna sig att ta några långsamma farväl med sina vänner. Vi kaledonister beslöt oss därför att göra detta kollektivt genom att ordna en gemensam farewell-fest förra fredagen. I början av kvällen såg det ungefär ut så här:

Från vänster Marianne, Tuomas, Philip, Venla, Tuukka, Elina, Riikka och Henrietta

Ett stort tack till alla som kom och gjorde kvällen rolig! På grund av den mänskliga faktorn publiceras dock inga bilder från slutet av kvällen.

2. Packa

Att packa för över tre månader är ingen lätt uppgift. Med till Toronto behövs allt från jobbutstyrslar till kläder för roadtripen. Så som med allt annat kreativt arbete görs det därmed bäst i sista minuten. Pass, tandborste och visum för en förvånansvärt långt, speciellt i kombination med två överfulla resväskor.

 

De sista förberedelserna är således gjorda och det börjar bli dags att checka in på flyget och framför allt en episk sommar. Finland, vi ses i september!

Henrietta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *