Tätä et tiennyt Kanadasta!

Hellemoi!

Täällä on paukuteltu yli kolmeakymppiä viime viikon aikana. Sopii mulle 🙂 Lähetän Suomeen paljon paljon aurinkoisia ja helteisiä päiviä, ne tulee vielä!

Tällä kertaa kirjoitan Kanadasta. Ootte nähneet kuvia ja lukeneet juttuja, mutta nyt kerron vähän tarkempia yksityiskohtia. Ollaan oltu täällä nyt 2,5 kuukautta, ja maasta on oppinut yhtä ja toista. Tässä muutamia hassun hauskoja asioita Kanadasta!

Pinta-ala. Kanada on pinta-alaltaan 29,5 kertaa suurempi kuin Suomi. Kanada onkin pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin maa heti Venäjän jälkeen. Ei ihme, että puhelinlaskukin maksaa enemmän, kun on näköjään vähän suuremmat verkot ylläpidettävänä. Mä maksan 46e kuussa siitä, että saan 1 GB datapaketin (ja rajattomat puhelut ja tekstarit). 1GB riittää kuukaudeks just hyvin, ku on wifissä kotona ja töissä eli sellaset ainaki 16h päivästä, eikä kuuntele spotifya muuta ku offlinessä.

Kanadassa on kuusi (6) aikavyöhykettä. Kanadan suuuuuunnattomuudesta kertoo sekin, että välimatka maan sisällä itäiseltä Newfounlandin saaren St John’sista lännen helmeen Vancouveriin on pitempi ku Helsinkiin. Voit tsekata vaikka täältä: http://www.distancefromto.net/ . Kartta vääristää hieman, mutta jos omistat karttapallon, näet välimatkat oikeassa suhteessa.

North Pole 4521km. Kuva Toronton eteläisimmästä kohdasta.

Toronto. Voiko olla vielä monikulttuurisempaa kaupunkia? Tai maata? Jonkun lähteen mukaan 50% kaupungin väestöstä on syntyny jossain toisessa maassa. Kaikista tapaamistani ihmisistä ”kanadalaisin” oli pitkään yks tyyppi, joka oli kolmannen polven kanadalainen. Sittemmin tapasin tyypin, joka on jo kuudennen polven kanadalainen. Tuntuu aika älyttömältä lukea, mitä Suomessa tällä hetkellä asiaan liittyen on tapahtunu… Tänne sulautuu mahtavasti joukkoon, eikä tuu yhtään sellanen olo, että olisin täällä mitenkään tunkeilemassa. Ei täälläkään tietenkään kaikki oo asian suhteen täydellisesti, mutta niin on tuskin missään. Se, että mun iso-iso-isoäiti oli venäläinen ei ookaan enää niin eksoottista, ku juttelee saksalais-unkarilais-skotlantilasen, ranskalais-kongolais-italialaisen tai filippiiniläis-brasialais-jamaikalaisen kanssa. Tai joku on syntyny Neuvostoliitossa, kasvanu Israelissa ja muuttanu Kanadaan äitinsä perässä. Silti me ollaan täällä kaikki samalla viivalla ja meillä on hauskaa yhdessä.

Toronto järveltä käsin.

Suomi. Suomen sukuisia on täällä paljon! Yleensä joku isovanhemmista on Suomesta. Neuvoin yks päivä yhtä eksyksissä ollutta naista takasin siskonsa luo, ja käviki ilmi että sen vanhemmat oli Suomesta ja tää nainenki puhu vähän suomea. Neuvoin hänet sitte suomeks takas siskonsa luo. Mä lähen huomenna itekin sukuloimaan Sudburyyn (4h Torontosta pohjoiseen, aikanaan muutti paljon suomalaisia, kuten myös mun mummun serkku). Siellä asuu nykysin mun äidin pikkuserkku!

Taiteilin Suomen lipun!

Kanadalaisten ystävällisyys. Se on fakta, että jos tönäiset kanadalaista, niin se pyytää sulta anteeks. Koettu on! Sain kerran ilmasen postimerkin kaupassa tuntemattomalta mieheltä, koska omat ostoaikeet meni mönkään ja se sattu ostaa merkkejä itse (täällä myydään vaan 10 merkin arkkeja, ellet mee postiin postitettavan kortin kanssa, jollon voit ostaa sen yksittäisen merkin).

Loppuun kuvia kanadalaisesta kaupasta! Tunnistatko mitä kyseiset ruoka-aineet ovat??

Hmmm????
No maitoa tietysti!
Juustoa! Tää juustoformaatti on kuulemma jenkeistä. Ei oo kyllä oltermannikönttejä tai saippuapala-emmentaleja näkyny. Näistä juustolevyistä saa ihan älyttömän paksuja viipaleita leivälle, oi nam (Tuija!)!

Loppuun vielä paras. Toronton erikoisuus. Paikallisliikenteen kertalippu! Voi ostaa yksittäin, neljän tai seitsemän ”tokenin” sarjoina. Raha sisään ja automaatti sylkee näitä sitte ulos 😀

Liikenteessä on kuulemma paljon kiinalaisia kopioita näistä kertalipuista...

Hyvät viikonloput!

-Marianne

P.S. Pääsin ihan oikean koulubussin kyytiin!

Jes. Sisällä oli vähä ahdasta, mutta lujaa tekoa ja hyvät jousitukset ku kuski ajo täysiä töyssyistä välittämättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *