Katot päiden päälle

Lähtöömme on enää alle kuukausi! Vähemmästäkin alkaa jännittää.

Vaikka kaikki viisumi- ja työkuviot eivät olekaan vielä selvillä, yksi merkittävä etappi saavutettiin pari viikkoa sitten, kun me kaikki saimme kämppätarjoukset Torontosta. Kuten Kaledonistien suomalaisryhmien on ollut tapana, majoitumme kesän ajaksi Campus Co-Operative Residencen opiskelija-asuntolassa, kävelymatkan päässä Toronton yliopistosta.

Kahdeksan hengen porukkamme on jaettu kahteen taloon. Juniorit Riikka, Phille, Venla ja Henni asuvat McLean Housessa, kun taas minut ja muut edistyneemmät tieteen- ja taiteenharjoittajat Tuukka, Marianne ja Elina sijoitettiin naapurissa sijaitsevaan Rochdale Houseen. Kämpät ovat noin kymmenenneliöisiä soluhuoneita, joiden lisäksi käytössämme on yhteinen keittiö ja kolme vessaa. Kuukausivuokra vaihtelee huoneesta riippuen 600 dollarin molemmin puolin, mikä tuntuu sijainti huomioon ottaen ihan kohtuulliselta.

Itse asunnonhakuprosessi poikkesi jonkin verran siitä, mihin olen Suomessa tottunut. Puolentoista kuukauden kuluttua nettihakemuksen täyttämisestä saimme kutsut Skype-haastatteluihin, joiden avulla varmistettiin, että sovimme asumistottumustemme ja -tapojemme puolesta osaksi yhteisöä. Melkein heti haastatteluiden jälkeen kaikilla odottikin sähköpostissa asuntotarjous, jonka hyväksyminen hoitui lähettämällä luottokorttitiedot vuokranantajalle sähköpostitse. Kätevää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *