Johdatus kanadalaiseen kesätyöhön

Nyt on korkea aika kertoa tämän vaihdon ehkä keskeisimmästä asiasta: kesätöistä. Takanamme on pitkä työnhakuprosessi, joka alkoi viime talvella. Saimme tietää työpaikoista eri aikoina tänä kevääna  ja joillekin työpaikat selveni vasta sen jälkeen kun olimme jo tulleet Torontoon. Kesätyöjakso kestää 10 viikkoa ja työpaikat tänä vuonna ovat, kuten osallistujat, hyvin erilaisia. Tässä työpaikat esiteltynä pähkinäkuoressa!

Elina on töissä Becker Associatesilla joka tarjoaa erilaisia palveluita voittoa tekemättömille järjestöille, joilla ei ole resursseja esimerkiksi omaan taloushallintaan tai julkaisutoimintaan. Hän auttaa muun muuassa markkinoinnissa, asiakastietokantojen ylläpidossa ja julkaisutoiminnassa.


Henrietta on kesäharjoittelijana lakifirmassa nimeltään Miller Thomson LPP. Hän painaa pitkää päivää ja saa tutustua uuteen oikeusjärjestelmään.

Marianne työskentelee International Commerce – osastolla Baker & McKenziellä. B&M on lakifirma, mutta Marianne tekee käytettävyys- ja projektinhallintatehtäviä. Omaan koulutukseen liittyviä töitä on saanut tehdä ekasta päivästä lähtien, ja Marianne on yllättänyt lakifirman rennosta meiningistä.

Philip työskentelee kesäharjoittelijana Finnish Credit Union Ltd:n toimistolla. Työkuvioon kuuluu monta erilaista tehtävää mutta päävastuuna on toimia pankkivirkailijana. Toimiston ilmapiiri on rento ja työkaverit ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita.

Riikka työskentelee Pioneer Cruises-risteilyveneen tarjoilijana. Töiden kautta Riikka saa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä Torontoa merimiehen silmin.

Tuomas on töissä Toronton yliopiston Civil Engineering  – osastolla. Hänen virallinen nimikkeensä on Summer Undergraduate Research Assistant ja hän tekee kirjallisuustutkimusta liikenteen ja maankäytön kysynnän mallintamisesta.

Tuukka tekee remonttihommia Granit Rose nimisessä firmassa. Tällä hetkellä he uusivat varastorakennuksen ikkunoita.

Venla ohjaa lasten ja nuorten urheilukesäleiriä Toronton yliopistolla – Venlan omin sanoin ”kouluttaa omaa mini-armeijaa”. Työt alkaa viikon päästä.

Tästä lähtien jokainen viikko on omistettu yhden kalen työpaikalle!

Philip

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *