Tunnelmia roadtripiltä

Tämän blogikirjoituksen kautta haluamme jakaa kanssanne vähän tunnelmia meidän road tripiltämme, jolle lähdettiin melkein heti kanadalaisten saavuttua Helsinkiin toukokuun lopussa. Kaledonistien vaihtoperinteeseen kuuluu, että suomalaiset isännät järjestävät heti kesän aluksi 1–2 viikon pituisen road tripin, jotta kanadalaiset näkisivät ja oppisivat maastamme mahdollisimman paljon heti alkuun.

Road trip kulki reittiä Helsinki–Tampere – Kyrö Distillery – Vaasa–Turku – Phillen mökki Ahvenanmaalla – alumnien Amyn ja Kasperin tila Kemiönsaaressa – Helsinki. Matka kesti yhdeksän päivää, ja ehdimme nähdä paljon matkan varrella. Road tripin kohokohtiin kuuluivat mm. kierros ja ginimaistiaiset Kyrö Distilleryssä, aito suomalainen saunakokemus Phillen mökillä Ahvenanmaalla ja bondailu kanadalaisten kanssa koko matkalla. Suomalaisista isännistä lähti kuskeiksi mukaan Tuukka, Tuomas sekä Phille, ja seuraan liittyivät myös Henni ja Riikka (för kortare perioder). Tiivistän tähän tunnelmia ja parhaita paloja reissulta:

Yöpyminen Omena-hotellissa: Yövyimme Tampereella, Vaasassa ja Turussa Omena-hotelleissa. Järjestely oli meille erittäin kätevä, sillä hotellit olivat keskellä kaupunkeja, ja hotellilla oli kaikki tarvittavat mukavuudet meidän road trippiä varten. Arvostimme etenkin sitä, että kaikissa hotellihuoneissa oli oma jääkaappi, jonka ansiosta pystyimme säästämään rahaa tuomalla aamiaisruokaa mukaan road tripille.

Tampere: Vaikka olimme Tampereella vain yhden yön, ehdimme nauttia kaupungista kunnolla. Vierailun aikana kanadalaiset saivat maistaa aitoa suomalaista ruokaa, sillä lounaaksi tarjottiin perinteistä mustaamakkaraa. Vaikka kanadalaiset olivat alussa ehkä vähän varovaisia, loppujen lopuksi makkara vaikutti maistuvan heillekin. Sää oli vierailumme aikana alkukesälle epätavallisen aurinkoinen, joten uskalsimme jopa lähteä uimarannalle vieraillessamme näkötornilla Pyynikinharjulla.

Kyrö Distillery! Vierailu Kyrö Distilleryssä sisälsi kierroksen tislaamossa sekä ginimaistiaiset. Kanadalaiset kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun oppaamme Erkka kertoi meille tislaamon historiasta ja maistiaisten aikana eri ginityyppien tunnusomaisista piirteistä. Vierailu Kyrö Distilleryssä vaikutti tekevän hyvän vaikutuksen kanadalaisiin, sillä moni kyseli vierailun jälkeen mahdollisesta pysähdyksestä Alkossa.

Mökkichillailua Ahvenanmaalla: Tiesimme, kun suunnittelimme road trippiä, että ohjelmaan tuli myös sisältää aito suomalainen mökkikokemus, johon kuuluisi saunomista ja talviturkin heittämistä. Tämä onnistui kätevästi lähtemällä laivalla Turusta Ahvenanmaalle, missä meitä odotti Phillen perheen mökki. Kanadalaiset saunoivat innokkaasti viikonlopun aikana ja uskalsivat jopa ”take a dip” meressä vaikka vesi oli varsin kylmää. Kanadalaiset ovat tiedustelleet jälkikäänteen uudesta mökkivierailusta ja lähtevät itse asiassa kohta vierailulle alumnin mökille, missä on luvassa lisää saunomista!

Alumnihengailua Kemiönsaaressa: Viimeinen pysähdys meidän road tripillämme oli vierailu Amyn ja Kasperin tilalla Kemiönsaarella. Amy ja Kasper ovat kalepari (kanadalainen ja suomalainen alumni, jotka tapasivat toisensa vaihdon kautta) ja ovat Kennedyn työnantajia tänä kesänä. Amy ja Kasper pitivät meistä hyvää huolta, ja kanadalaiset saivat maistaa mustikkakakkua ja nähdä, miltä aito suomalainen maatila näyttää. Kiitos Amy ja Kasper, tulemme ilomielin vierailulle uudestaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *