Kaledonisti-kevät ja kutkuttava kesän odotus

Enää 25 päivää kanadalaisten vaihto-opiskelijoiden saapumiseen! Vuoden alku on hurahtanut kesän 2017 valmisteluissa: työnhaku on ollut ensisijalla, minkä lisäksi Kaledonistit ovat avustaneet viisumihauissa, suunnitelleet toukokuun lopun orientaatiojaksoa ja selvittäneet yhtä sun toista käytännön asiaa kesän varalle.

Alumnikontaktointi

Vuoden alkupuolella kontaktoimme Kaledonisti-alumneja. Tarkoituksena oli kysellä kuulumisia, päivittää yhteystietoja, tiedustella potentiaalisia työmahdollisuuksia vaihtareille ja keskustella kesästä sekä tavoista olla Kale-kesässä mukana. Kontaktointi osoittautui merkittävämmäksi kuin olimme osanneet olettaa.

Päälimmäisenä nykyiselle hallitukselle jäi mieleen alumnien muistelut omalta Toronto-ajalta sekä kommentit yhä jatkuvasta yhteydenpidosta toisten Kaledonistien kanssa vielä vuosien tai jopa vuosikymmenten jälkeen. Oli ihanaa huomata, kuinka Kaledonisti-vaihto todella yhdistää ihmisiä: vaikka ajat muuttuvat, kokemukset ovat olleet samankaltaisia niin kesänä 1972, 1995 ja 2015.

Mielenkiintoisten juttutuokioiden lisäksi alumnit ovat tänä keväänä olleet merkittävä apu työpaikkojen haussa. Haluaisimmekin kiittää kaikkia, jotka ovat aktiivisesti auttaneet vinkkaamalla työpaikasta.

On kuitenkin hyvä muistaa, että on lukuisia muita tapoja olla mukana Kaledonisti-kesässä. Kevään lopulla ja kesän aikana tulee mahdollisuuksia päästä tutustumaan kesän 2017 kanadalaisryhmään. Lisäksi kesällä tulee varmasti tarvetta mm. polkupyörille ja koska osa vaihtareistamme asuvat kesän kalustamattomassa soluasunnossa, vinkit käyttämättömistä huonekaluista ovat tervetulleita. Toivottavasti tapaamme mahdollisimman monia alumneja kesän aikana!

Viisumihaut ja asunnot

Samantapaisesti kuin keväällä 2015 hakiessamme viisumeita Kanadaan, myös kanadalaisryhmälle viisumihaku on ollut työläs ja hidas prosessi. Alkuvaiheessa selvisi, että opiskelijoiden on matkattava 450 km Ottawaan ottamaan sormenjäljet viisumia varten. Lisäksi vaikutti siltä, että viisumi olisi haettava Ottawasta, mutta onneksi lopulta varmistui, että sen voi myös lähettää opiskelijalle postitse. Kaledonisti-hallitus on auttanut parhaansa mukaan Suomen päästä, ja tällä hetkellä viisumihaut ovat hyvällä mallilla. Kanadalaisryhmälle on myös järjestynyt asunnot AYY:ltä.

Tällä hetkellä etsimme vielä viimeisiä työpaikkoja ja valmistelemme mm. selviytymisopasta vaihtereillemme. Emme malta odottaa, että pääsemme vihdoin tutustumaan kanadalaisryhmään orientaation aikana matkatessamme ympäri Suomea tutustuttaen heitä paikalliseen kulttuuriin!

Keväisin terveisin,

Riikka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *