Ympäri Torontoa

Elämä Kanadassa on alkanut tulla jo tutuksi roadtripin, Torontoon asettumisen ja huoneen lattiasta kattoon siivoamisen jälkeen. Mulla on ollut nyt pari viikkoa vapaata muiden konttorirottien, raksamiehen ja risteilyemännän raataessa töissä hiki hatussa. Mulla puolestaan on näiden viikkojen aikana valunut hiki vain Hart Housen fitness-keskuksessa tai pyörän selässä Toronton kaduilla. Aikaa on siis riittänyt Toronton ihanien streetien ja avenujen kiertelyyn ja kaiken tämän monikulttuurisuuden ihmettelemiseen. Tässä lomailuni parhaita paloja!

Kämppä keskustassa ja aamupalat partsilla
Onko parempaa tapaa alottaa päivä kuin kovalla treenillä ja aamupalalla partsilla? EI! Kämppäkin on vielä täydellisellä paikalla: turvallisesti yliopiston kampuksella keskustassa, josta vain 30 minuutin kävely tai vartin pyöräily business-alueelle ja Ontariojärvelle.

Queen Street
Tämän Toronton halki kulkevan kadun varrelta löytyy kaikkea suurista pankeista ja hienoista asianajotoimistoista aina pieniin vintage-kauppoihin ja ravintoloihin. Pikkuisten ravintoloiden ovilla kuikuillessani ruokailijat nostivat peukun pystyyn ja huikkasivat ”It’s delicious!”.

Koulubussit
Niitä on oikeesti olemassa!

Lake Ontario
Ontariojärvi on valtavan suuri ja näyttää aivan mereltä, kun rannalla seisoessa vastarannasta ei ole tietoakaan. Tuulen tuoma hengähdys ulapalta ei ole kuitenkaan suolan tuoksuinen, mikä paljastaa viimeisellekin epäilijälle, että kyseessä on kuin onkin järvi.

St. Lawrence Market
Tämä yli 200 vuotta vanha kauppahalli on äänestetty maailman parhaimmaksi ruokatoriksi. Hallista löytyy monta kerrosta myyntikojuja ja ruokapaikkoja, joissa jono venyi kymmenien metrien pituiseksi lounasaikaan. Seuraavan kerran, kun juustohammasta kolottaa tiedän minne mennä…

AGO–Art Gallery of Ontario
Nuolenkärkiä, veistoksia, maalauksia, valokuvia, elokuvia, kanadalaista, eurooppalaista, klassista, modernia… AGOn viiden kerroksen taidekokoelma saa taiteen ystävän myhäilemään, sillä täältä löytyy taidetta aivan jokaisen makuun.

Taidehetki

Toronto Blue Jays @Rogers Centre
-Baseball-matsi ja vaahtomuovisormi… CHECKED!
Toronton oma joukkue Blue Jays otti murskavoiton New York Metsistä 8–0! Blue Jays on ainoa kanadalainen baseball-joukkue, joka pelaa Major League Baseballissa Jenkeissä. Blue Jays on napannut liigavoiton -92 ja -93 ja toivottavasti myös tänä vuonna! Kaiken mun kovan baseballin faktojen opiskelemisen ja fanikaman ostamisen jälkeen tuun varmasti heiluttelemaan vielä monta kertaa vaahtomuovisormea Rogersilla!

Terkkuja kaikille täältä kesäisestä Torontosta!
–Venla