Viimeiset päivät Alaskassa

Kun neljän hengen reissuporukkamme oli viettänyt Alaskassa viikon, ja matka oli tuonut meidät Denalin kansallispuiston, Fairbanksin ja Glennallenin kautta takaisin Anchorageen, Mariannen oli aika palata hetkeksi Suomeen. Lentokenttäkeikan ja jäähyväisten jälkeen ei kuitenkaan ollut syytä jäädä liikaa murehtimaan väen vähenemistä, vaan lähdimme katsomaan tiettävästi maailman korkeinta suklaaputousta Alaska Wild Berry Productsin suklaatehtaalle, joka tarjoaa lyhyitä ilmaisia tehdaskierroksia ja tietenkin maistiaisia.

Riikka suklaaputouksella.
Riikka suklaaputouksella.
Riikka ja Elina innoissaan suklaasta.
Riikka ja Elina innoissaan suklaasta.

Suklaan jälkeen pääsimme taas istumaan autoon muutamaksi tunniksi. Tällä kertaa matkakohteena oli Etelä-Alaskassa Kenain niemimaalla sijaitseva Homer. Lienee tarpeetonta edes mainita, että maisemat olivat koko ajomatkan ajan jälleen todella kauniita, mutta erityisen hieno oli itse Homer. Erityismaininnan ansaitsee kaupungin kärjessä sijaitseva seitsemänkilometrinen hiekkasärkkä, jossa koko kaupungin turistielämä vaikutti olevan. Upeiden maisemien lisäksi Homerissa näkemisen ja kokemisen arvoista oli ehdottomasti Salty Dawg ?niminen pubi, jonka sisäseinät olivat täynnä yhden dollarin seteleitä.

Auringonlasku Homerissa.
Auringonlasku Homerissa.
Salty Dawg Saloon.
Salty Dawg Saloon.

Yhden Homerissa vietetyn illan jälkeen palasimme vielä kahdeksi yöksi takaisin Anchorageen. Vaikka Anchorage onkin selvästi Alaskan suurin kaupunki, ja vuorimaisemia voi ihailla suoraan keskustasta, parasta antia Alaskassa on ehdottomasti kaupungista pois lähteminen. Kymmenessä päivässä ehti nähdä aika paljon, mutta todella paljon jäi varmasti vielä näkemättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *