Kalifornia roadtrip #2

Roadtrip Kaliforniassa on saatu turvallisesti päätökseen ja California Crew onkin jo palaillut takaisin yliopistolle ja töihin Suomeen ja Kanadaan. Suomen viileää syksyä piristää kummasti kaikki uskomattomat kokemukset, hauskat valokuvat ja lämpimät muistot roadtripiltä ja koko kalekesältä! Tässä vielä parhaita paloja Kalifornian roadtripin varrelta:

LAS VEGAS

Las Vegas Paris neon valoissa

Syntien kaupungissa peliautomaatit eivät ainakaan lopu kesken. California Crew:n matka alkoi Nevadan aavikossa kasinojen, neonvalojen ja polttariporukoiden luvatussa kaupungissa. Las Vegasissa kannattaa asua The Stripillä, sillä kaikki tunnetuimmat kohteet sijaitsevat juuri tämän kadun varrella. Kolme päivää Vegasissa vastasi maailmanympärimatkaa: Pariisin Eiffel-torni, Venetsian gondolit, Caesar Palace sekä vapaudenpatsas tulivat kaikki kävellessä vastaan. California Crew ihastui kuitenkin eniten kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan Fremont Streetiin (Old Vegas), jossa musiikki soi ja valot vilkkuivat läpi yön. Mikäli Henrietalta kysyy, mässäily Bellagion maailmankuulussa buffettissa vei kuitenkin voiton.

DEATH VALLEY

Driving to sunset

Las Vegasin jälkeen matkamme jatkui kuolemanlaksoon (engl. Death Valley). Tämä Kaliforniassa sijaitseva laakso on Yhdysvaltain kuivin, kuumin ja matalin. Laakso on jopa niin kuuma, että auton ilmaistointi oli käännettävä pois päältä moottorin ylikuumenemisen takia. Voitte varmasti kuvitella, miten matkustajien hiki virtasi autossa. Kaikki hikipisarat olivat kuitenkin uskomattomien maisemien arvoisia. Kuolemanlaakso ei voi sanoin kuvailla, eikä kuvatkaan välttämättä anna kansallispuistolle oikeutta.

 

Yosemiten kauneutta

YOSEMITE

Autossa istumisen jälkeen luonnossa liikkuminen teki terää. Yosemiten kansallispuisto olikin koko ryhmän ehdoton suosikki. Ei muuta kuin eväspussi ja monta litraa vettä mukaan ja patikoimaan. 12 kilometrin matkan aikana ehdimme uida vesiputousten alla, mennä virtojen mukana ja käväistä vuoren huipulla.

 

 

NAPA VALLEY

Napa Valleyn makeat viinirypäleet

Napa Valleyssä, kuten arvata saattaa, tutustuimme eri viinitilojen antimiin ja nautimme hyvästä ruuasta. Viiniviljelmät jatkuivat laakson rinteillä silmänkantamattomiin aivan kuten kilisevät tuliaiset automme takakontissa laaksossa vierailun jälkeen…

 

Vanki karkuteillä!

SAN FRANCISCO

Sympaattinen San Francisco kuului meidän jokaisen lempparipaikkoihin. Kahden päivän visiitillämme ehdimme kiipeämään SF:n jyrkkiä mäkiä ylös ja alas, Golden Gate birdgelle, satamaan ja Alcatraziin. Alcatrazin liput myydään loppuun jopa pari viikkoa etukäteen, joten sinne halajavan kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Kuvatauko

 

HIGHWAY 1

Kuuluisa Highway 1! San Franciscosta olisi päässyt Los Angelesiin kuudessa tunnissa hieman suorempaa ja nopeampaa moottoritietä pitkin, mutta mepä haluttiin kokea ja nähdä vähän enemmän! Highway 1 kiemurtelee melkein koko SF–LA-matkan Tyynen valtameren rannalla. Ikkunat auki ajaessamme meri-ilma helli hiuksia ja jokaisen kurvin jälkeen kuului takapenkiltä ”STOP!” ja koko joukko oli parissa sekunnissa kamerat kädessä jyrkänteiden reunalla napsimassa kuvia. Meillä taisi kulua 13 tuntia koko matkaan, mutta maisemat olivat kyllä jokaisen minuutin arvoisia!

 

Where's Mitch?

LOS ANGELES

Vietimme LA:ssä kolme päivää ja asuimme ”North Hollywood” nimisellä alueessa. Tutustuimme ensin kaupunkiin ja hoidimme ohi pakolliset turistinähtävyydet kuten Walk of Famen. Toisen päivän vietimme Venice Beachillä missä uimme (Henni meinasi tulla hai… eiku hylkeen syömäksi!), otimme aurinkoa ja, kuten aina, tytöt vähän shoppailivat. Lempipaikkamme LA:ssä olivat ylivoimaisesti ”beachit”, ehdimmekin lyhyen vierailumme aikana käydä tutustumassa myös Malibu- ja Newport-rantoihin.

 

SAN DIEGO

Homemade pesto by Andrew

San Diego oli meidän viimeinen pysähdys länsirannikolla, joten päätimme jäädä sinne viikoksi ja nauttia kunnolla viimeisestä kaupunkivierailusta. Meillä oli mukava pieni kämppä keittiöineen erittäin lähellä keskustaa, joten ruokaa (joka oli pääosin italialaista, kiitos Miken ja Andrewn) oli helppo tehdä kotona tai mennä ulos syömään. SD:ssä oli paljon nähtävää ja tehtävää ja vierailumme aikana ehdimme esimerkiksi käydä katsomassa baseballia, kajakoimassa merellä ja vierailla San Diego Zoossa. Lempipaikkamme San Diegossa oli itse keskusta ravintoloineen ja baareineen.

 

GRAND CANYON

6.05AM Grand Canyon at sunrise

Teimme pikavierailun Grand Canyoniin ennen kuin lähdimme Las Vegasin kautta kotiin. Saavuimme pitkän ajopäivän jälkeen myöhään illalla meidän hotelliin Grand Canyon Villagen lähellä. Meillä oli kiire päästä nukkumaan, sillä auringonnousu olisi jo kuudelta seuraavana aamuna ja päätimme herätä katsomaan sitä. Auringonnousu kanjonilla oli mahtava kokemus, Venla oli kuitenkin ainoa suomalaisista joka ei lähtenyt ensimmäisellä bussilla takaisin hotelliin nukkumaan ja palkintona tästä hän sai uskomattomia kuvia auringonnoususta. Vaelsimme vielä myöhemmin iltapäivällä canyonin eteläistä reunaa pitkin ja illaksi ajoimme takaisin Vegasiin.

Kolme viikkoa, yli 3 000 mailia eli lähes 5 000 kilometriä, kolme osavaltiota, tuhansia hienoja kuvia ja muistoja! Tätä reissua tullaan muistelemaan vielä kiikkutuolissa!

–Henrietta, Philip ja Venla

California Crew kiittää ja kuittaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *