Tuomaksen työpaikat, osa 1

Kun alkukesän matkustelut oli saatu päätökseen ja passiin oli vihdoin nidottu työlupa, pääsin aloittamaan kesätyöni Toronton yliopiston rakennus- ja ympäristötekniikan laitoksella liikenteen ja maankäytön parissa. Esimieheni, professori Eric Miller, jäi kuitenkin kesälomalle jo kesäkuun lopussa, joten allekirjoitin vain kolmen viikon mittaisen työsopimuksen. Muuten olisin varmaan saanut pyöritellä peukaloitani loppukesän.

Sisäänkäynti Sandford Flemingin rakennukseen
Sisäänkäynti Sandford Flemingin rakennukseen.

Sain tehtäväkseni tutustua liikenteen kysynnän ja maankäytön mallintamiseen. Käytännössä tämä tarkoitti tutkimusraporttien lukemista ja lyhyen kirjallisuusraportin kirjoittamista. Mitä nyt kolmessa viikossa ehtii tehdä.

Pääasiallinen työpisteeni
Tämän pöydän ääressä työskentelin normaalisti.
Evakkopaikka
Tänne siirryin evakkoon kokouksen alkaessa.

Koska työsuhteeni jäi näin lyhyeksi, minulle ei annettu varsinaista omaa työpistettä tai tietokonetta. Pääasiallinen työhuoneeni oli älykkäiden liikennejärjestelmien laboratorion kokoushuone, joka sijaitsee 1800-luvulla vaikuttaneen keksijän ja rautatieinsinöörin Sir Sandford Flemingin mukaan nimetyssä yliopistorakennuksessa, kilometrin päässä kotoani. Kun huoneessa silloin tällöin alkoi kokous, siirryin tilapäisesti tyhjään huoneeseen käytävän toiselle puolelle.

Motivaatiojuliste
Kokoushuoneen seiniä koristavat muun muassa motivaatiojulisteet.

Rakennuksen kellarikerroksessa on pieni intialainen ravintola, mutta muuten Otaniemestä tuttuja opiskelijaruokaloita en kampukselta löytänyt. Onneksi koko Toronton keskusta tuntuu olevan täynnä erilaisia ruokapaikkoja, joista osa on ainakin suomalaisittain todella halpoja. Vaikka kävisin koko kesän ajan joka päivä eri paikassa syömässä, moni paikka jäisi silti varmasti testaamatta.

Lähin ravintola
Koska halusin kokeilla mahdollisimman paljon erilaisia ruokia, kävin täällä syömässä vain kerran. Hyvä mesta siitä huolimatta!

Tätä kirjoittaessani olen jo uudessa työpaikassa, järjestämässä Pan-Amerikan kisoja konsulttifirma IBI Groupin riveissä. Tästä kuitenkin lisää myöhemmin.

Puhelimia yliopiston käytävällä
Loppukevennykseksi vielä kuva lankapuhelimista. En kyllä tiedä, käyttääkö näitä kukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *