Katumatkailua

Heipat täältä Atlantin toiselta puolelta! Ollaan jo hetki keretty asustamaan täällä Torontossa, mutta kerrotaan tähän väliin vielä tunnelmia meidän roadtripiltä, jolle lähdettiin melkein heti Islannista saavuttua. Kaledonistien vaihtoperinteeseen kuuluu, että isännät järjestävät heti kesän aluksi 1-2 viikon pituisen roadtripin, jotta uusasukkaat näkisivät ja oppisivat maasta mahdollisimman paljon heti alkuun.

Roadtrip kulki reitillä Toronto- Mike-isännän mökki – Ottawa – Quebec City – Montreal -Toronto. Matkaa kertyi yhdeksässä päivässä n. 2200 km, eli välimatkat on pitkiä! Esim. Torontosta ”lähikaupunkiin” Montrealiin kesti autolla kuutisen tuntia. Meitä oli sen verran monta, että Mike oli rekrynny veljensä toiseksi kuskiksi matkaan mukaan.

Roadtripiltä vois kirjoittaa ja mainita vaikka mitä, mutta koitan tiivistää tähän tunnelmia ja parhaita paloja reissulta:

Miken perheen mökki! Ihana terassi järvelle päin. Nähtiin majava uimassa, chip munk eli maaorava (monta), snapping turtle (siellä järvessä oikeesti asuu erilaisia kilpikonnia!) ja mitä vielä. Poltettiin nuotiota yöllä ja paahdettiin vaahtokarkkeja country-musiikin soidessa taustalla.  Speedboatilla ajelua! (ks. video)! Menee ostoslistalle.

Aitoa mökkimeininkiä

Ottawassa lounas Suomen suurlähettilään kotona. Syötiin perunamuusia ja itse tehtyä jäätelöä. Käytiin parlamenttitalossa kierroksella, ja opittiin paljon Kanadan historiasta ja politiikasta isäntä-Dylanin johdolla, joka liittyi seuraan Calgarystä muutamaksi päiväksi. Syötiin paikallista herkkua beaver tailia eli majavan häntää, eli vähän niinku uppopaistettua pannukakkua tai litteää pullaa tai mitä lie onkaan. Uppopaistamalla ei voi mennä mönkään.

Beaver tailin ihmettelyä

 

Quebec Cityssä selkeesti eurooppalaisia vaikutteita. Kaupungissa (ja Quebecin provinssissa yleensä) puhutaan ranskaa jopa enemmän ku englantia ja Venla oliki siitä ihan innoissaan! Matkalla Quebeciin pysähdyttiin vaahterasiirappiravintolassa, jossa vaahterasiirappia joko syötiin sellaisenaan nesteenä tai kiinteänä tai kaadettiin kaiken ruoan päälle. Videosta selviää lisää jos et usko! Loppujen lopuks lorotin vaahterasiirappia paljon paljon enemmän ku mitä vienosti viedossa yritin lorotella…:) Opittiin myös, että vaahterasiirappia keitetään monta tuntia ja 40-400 vuotta vanhat vaahterat tuottaa tätä nestettä, mitä vanhempi niin sitä enemmän nestettä tulee. Keruuaika on vain yksi kuukaus maalis-huhtikuussa(!) Saatiin Phille vihdoin Suomesta ja Henni töiden parista mukaan reissuun!

Vaahterasiirappia muodossa ku muodossa!

Montrealissa tavattiin isäntä-Melissa, joka piti meistä hyvää huolta ja piti meidät kiireisinä koko 4 päivän vierailun ajan. Montreal oli näistä kaupungeista mun suosikki. Siellä oli menoa ja elämää ja tosi viihtyisää. Maisteltiin oluita ja syötiin poutinia, joka on kanadalainen erikoisuus eli ranskalaisia ruskealla kastikkeella + valinnaisilla höysteillä. Ihme yhdistelmä, mut ei se voi olla muuta ku hyvää ku on ranskalaisista kyse. Illallistettiin Montrealin suomalaisten kanssa, jotka oli kuullu meistä ja kutsuivat kuukausittaiselle illalliselleen.

Poutine

Meni nyt vähän ruokakuvailuksi, mutta loppuun vielä vähän maisemiakin. Seuraavista jutuista eteenpäin saatte kuulla Toronton kuulumisia ja esitellään myös meidän työpaikat!

Montreal "vuorelta" kuvattuna. Kuvaajana Tuomas.
Montrealin helteessä. Kuvaajana Tuomas.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *