Kaledonistikesä kutsuu – Oletko valmis?

Kesä, Lake Ontario ja Toronton skyline

Kaledonistikesä Kanadassa on eeppiset mittasuhteet täyttävä seikkailu, joka kiidättää kokijansa Toronton pilvenpiirtäjien lomasta suurkaupungin katufestareille, road tripille Kanadan moottoriteille, vaihtoyhteisön perinteisiin sekä yllättäviin kohtaamisiin huikeassa seurassa. Tuoreiden 2014 valittujen kaledonistien toimikausi on neljän vuoden mittainen, ja alkaa Kanadassa vietettävällä kesävaihdolla.

Vaihtokokemus on intensiivinen sukellus kanadalaisen kulttuurin vaahterasiirappiseen sydämeen, joka aukeaa paikallisten vaihtoisäntien, vaihdon alumnien järjestämien tapahtumien ja uusien tuttavuuksien kautta poikkeuksellisella tavalla. Kesäduuni Torontossa on vain pieni osa koko vaihtokokemusta.

Road Tripillä Ontarion maaseudulla

Kanadalaiset isännät järjestävät kesän alussa road tripin saapuvalle suomalaisjoukolle. Isännät University of Toronton opiskelijoita, jotka ovat aiemmin viettäneet yhden kesän Suomessa aiemman kaledonistivuoden vieraina. Me lähdimme road tripille heti ekalla viikolla: kiesi alle, katto alas, ja kohti moottoriteiden kutsua uusien paikallisten frendien kanssa! Parempaa aloitusta ei seikkailulle olisi voinut toivoa, ja paikallisten sisäpiiriläisten opastamana tuli väijyttyä mm. ”civic city” Ottawa, eurooppalaisvivahteinen Quebéc City sekä sähäkästi soiva ja katukahviloiden ja eksentristen musafestarien värittämä Montreal.

Baseball time: TO Blue Jays vs. NY Yankees

Olin kesän aikana töissä Manulife Financialilla, mikä tarjosi osaltaan hienon näköalapaikan kanadalaiseen liike-elämään ja työkulttuuriin. Työ on kuitenkin vain hyvin pieni siivu siitä tajunnan räjäyttävästä paletista, mitä uudet kaverit, vaihdon alumnit, järjestövierailut, Toronton rikas kaupunkikulttuuri ja katufestivaalielämä sekä vaihtoon kuuluvat perinteet tarjoavat. Vaihdon tukijärjestönä toimii Toronton yliopiston yhteydessä toimiva Hart House, jonka farmille kaikki kaledonistit tekevät kesän aikana perinteisen reissun.

Toronton Kensington Marketissa kaupunkitilaa ei oteta turhan vakavasti.

Toronto on kaupunkina todella vastaanottavainen ja kansainvälinen. Muualta muuttaneita on poikkeuksellisen paljon, ja kaupunkiin on varsin helppo asettua. Suomalaiseen silmään osuu myös nopeasti merkkejä siitä, että ”Toronto the Good” on poikkeuksellisen voimakkaasti ihmistensä näköinen: katufestivaaleja ja teemabileitä oli joka viikko ja kadut suljetaan tapahtumien tieltä kokonaisten kortteleiden mitalta jopa arkipäivisin. Eräänä esimerkkinä tästä toimii Caribbana-juhla, joka täyttää joka kesä pukuloistollaan, riehakkaalla musiikillaan ja väliamerikkalaisilla mauillaan kävijän kaikki aistit.

Seikkailijan vinkki: Nosturista on mehevimmät näkymät pilvenpiirtäjien värjäämään horisonttiin.

Seikkailu Kanadassa kutsuu. Oletko valmis sulkemaan silmät, vetämään syvään henkeä ja hyppäämään mukaan?
– Simo

1 ajatus aiheesta “Kaledonistikesä kutsuu – Oletko valmis?”

  1. I have no idea why people pay for advertising their site now days when there are so many free places to advertise. I’m not just talking about search engines either. There are literally thousands of sites that take ads for free and they get tons of organic traffic from everywhere. Here is a list of sites like these, get your ad posted for free on them now! Here you go: http://www.effective-and-free-advertising.xyz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *