Siivu Kanadaa

Saavuttiin joo yöllä Torontoon, mut seuraavana iltana oltiinki jo Ottawassa! Kaledonistien vaihtoon kuuluu nimittäin perinteisesti noin viikon mittanen edellisen vaihtoporukan järkkäämä roadtrip, jolla tutustutaan kohdemaahan.

Yks menopeli ja yks kuski.

Maailman toisiks isoimman maan ollessa kyseessä matkareitti tosin käsittää vaan alle prosentin koko maasta. Silti reissun varrelle mahtuu eri kulttuurisia maailmoja: Ottawan byrokraattikaupunki, Montréalin ranska-englanti kulttuurisekotus, Québecin vanha ”eurooppalainen” kaupunki, luomumaatila englanninkielisel alueella Québecissä melkeen USAn rajalla ja Thousand Islands -risteily järvimaisemassa, joka kävis suomalaisesta jos ”mökit” ei ois linnoja ja kartanoita.

Mökkilaituri USA:n ja Kanadan rajalla.

Yhteistä paikoille on se, et kaikki sijaitsee Torontosta koilliseen St. Lawrence/Saint Laurent -joen varrella. Se on Kanadan tärkein vesiväylä, joka yhdistää koko Suurten järvien alueen Atlantin valtamereen. Jos tätä vesiväylää ei ois ollu, koko valtiota ei välttämättä ois olemassa, saati suurkaupunkia nimeltä Toronto.

Aito bensapappa jossain päin Québecin provinssia.
Perinteinen Poutine-mättö Kanadan tienvarsimäkissä Harvey'sissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *