Ottawa!

Roadtrip starttas about kymmeneltä tiistai-aamuna. Myöhässä ollut kone laskeutui Torontoon joskus kahden aikaan aamuyöllä, joten yöunet jäivät melko kompakteiksi. Edellisessä vaihdossa Suomessa olleet Sean ja Patrick tulivat hakemaan meitä aamulla vuokra-vanin ja Patrickin avoauton kera, ja koko sirkus lähti rullailemaan kohti koillista.

Roadtripin ekana kohteena oli Kanadan pääkaupunki Ottawa. Kuultiin etukäteen et Ottawa on kaunis, mutta tylsä. Ja näin oli. Tosin mitä muuta voi odottaa kaupungilta, jonka about ainoa tehtävä on pitää yllä kaksikielisen liittovaltion byrokratiaa? Kahdeksi päiväksi siellä kuitenkin riitti mainiosti tekemistä. Paikallista opastusta tarjosi edellisessä vaihdossa Suomessa ollut Colum, joka pyörittelee tällä hetkellä jotain oravanpyörää valtiohallinnon palkkalistoilla. Ottawa tarjosi meille mm.:

Pohjois-Amerikkalaisen rakennustyylin ihailua
Opastettua kiertelyä Kanadan parlamentissa
Rentoa dippailua Suomen suurlähettilään residenssissä
"Suomalaisella" ruoalla herkuttelua lähettilään kämpällä.
Vakavien kuvien ottamista hostellin paloportailla (Terhi ei osannu)
Vaihdon alumnin Sidneyn tarjoama piknik.
Mielenkiintoisena yksityiskohtana mieleen jäi parlamentin istuntosalin brittimallinen asettelu, jossa opposition ja hallituspuolueiden ero todellakin tehdään selväksi:
Hallituspuolueet vasemmalla, oppositio oikealla, pääministeri ja jotain muita hefejä keskellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *