Me ”mamut”

Oli lievästi sanottuna huvittavaa täyttää Kanadan työlupapapereita viikko sitten maanantaina 18. huhtikuuta, kun Facebook täytty kavereiden uhkauksista muuttaa ulkomaille Perussuomalaisten vaalivoiton takia. Persuja tai ei, ainakin mun mielestä on ihan mieletöntä viettää kesä maassa, jossa melkeen viidesosa asukkaista on maahanmuuttajia. Ja vielä nimenomaan Torontossa, jossa joka toinen kaupunkilainen on syntyny ulkomailla!

Samalla on super-kiinnostavaa nähdä, mitä se tarkottaa omalla kohdalla, koska tavallaan itsekin kuuluu samaan monikulttuuriseen joukkoon. Toisaalta pitää muistaa, et meijän kesä ei vastaa läheskään monien muiden ”mamujen” kokemuksia, vaan me ollaan täysin etuoikeutettuja, koska saadaan jatkuvasti apua kaikessa työnhausta asumiseen ja käytännön hommiin. Lisäks meillä on vielä oma porukkamme, jonka apuun voidaan turvautua ongelmatilanteissa tai muuten vaan purkaa armotonta turhautumista.

Yhessä mielessä meijän kokemus ei kuitenkaan tuu olemaan aivan kaukana muiden mamujen kokemuksesta: Kanada suosii maahanmuuttopolitiikassa selkeesti koulutettuja ja kielitaitoisia ihmisiä. Ja joka tapauksessa voidaan samaistua monien muiden mamujen kanssa siihen epävarmuuden tunteeseen, joka syntyy epämääräsiä lomakkeita täytellessä: ”Mutsi, mikä sun syntymäaika on? Entä broidin osote? Miks ihmeessä ne näitä tarvii??”

Kiitti kysymyksist.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *