Kaledonistit, täh?

Moni saattaa ihmetellä et mikä ihmeen vaihto tää on ja miks just me ollaan lähös Kanadaan. Tuolta historiaosuudesta voi käydä lukee tarkemmin, mut lyhykäisyydessään se menee tälleen. Kaledonistit ry (nimi hämää, mut ei olla mikään uskonlahko:D) pyörittää Suomen ja Kanadan välistä vaihto-ohjelmaa, joka on jo 60 vuotta vanha eli aika vanha! Vaihdossa ei kuitenkaan opiskella, vaan tehää duunii, josta maksetaan palkkaa. Joka neljäs vuos Kaledonisteille valitaan uus hallitus, joka käytönnös pyörittää koko palettii Suomen osalta. Lisäksi meillä on laaja alumni-verkosto, joka on myös vahvasti läsnä toiminnassa. Kanadassa on sit taas vastaava porukka.

Hallitukseen valitaan aina 8 tyyppiä Aalto-yliopistosta, Helsingin yliopistosta ja Hankkenilta. Uusin hallitus eli kaikki tyypit jotka kirjottelee tätä blogii valittiin viime vuoden lopussa. Edellinen hallitus mainosti hakua siellä täällä, kouluissa ja netissä. Käsittääkseni hakemuksii tuli palttiarallaa 90 ja haastatteluihin valittiin noin 20. Edellinen hallitus piti semi lepposet haastattelut Hankkenilla, jossa kyseltiin suomeks ja enkuks kaikennäköstä:) Lopulta komeimmat ja hauskimmat tyypit eli me, valittiin uudeks Kaledonisti-porukaks! No ei nyt ihan niin, ehkä tarkein kriteeri oli löytää semmoset tyypit jotka tulis hyvin toimeen toistensa kanssa ja on oikeesti motivoituneita pyörittää tätä yhdistystä seuraavat neljä vuotta.

Meijän nelivuotinen hallituskausi alko virallisesti viime vuosikokouksessa, mutta hommat on alotettu kyl jo vuodenvaihteessa. Isoin homma on rahankeruu, jotta ei tarvis maksaa matkasta pahemmin ite. Matkaan lähetään toukokuussa, Islannin blue laguunin kautta Torontoon, 2 viikkoo roadtrippii ja sit töihin 10 viikoks. Duunit, roadtripin, kämpät ym. järkkää Kanadalainen osapuoli. Kolme meistä on vast kuullu omat työpaikkansa ja hyvält vaikuttaa, mut niistä sit myöhemmin lisää.

Kanadan reissun jälkeen on sit vuos vähän hiljasempaa, mut sen jälkeen onki taas vilskettä. Kahen vuoden päästä tulee 8 kanukkii Suomeen ja meijän tehtävä on järkkää niille duunit, roadtrip ym.  hauskaa ohjelmaa kesäks eli paljon hommaa tiedossa. Neljän vuoden päästä sit itketään kuinka nopeesti aika menee, valitaan uus Kaledonisti-porukka ja siirrytään reserviin. Tästä siis lyhykäisyydessään on kyse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *