Uusi kaledoniryhmä valmistautuu lähtöön

Toukokuu on täällä! Kevät on kulkenut vauhdilla matkaan valmistautuessa ja uusia tuulia pohdiskellessa. Lähtö lähestyykin päätähuimaavan nopeasti. Uusi Kaledonien ryhmä lähtee 28 toukokuuta Suomesta, ja lentää jälleen Islannin kautta Torontoon viettämään kesälomaa työnteon ja uuteen kulttuuriin tutustumisen merkeissä. Odotukset ovat korkealla koko ryhmällä, ja jännitämme jo lähtöpäivää.

ca6c2827 a701 48db 8f11 36ee27677bb5  Uusi kaledoniryhmä valmistautuu lähtöön

Kun työpaikat oli saatu kaikille, alkoi viisumihaku, joka yllätti kaikki monimutkaisuudellaan. Luulimme että haku oli muuttunut vuosien aikana meille helpommaksi, kunnes maaliskuussa todellisuus pärähti kasvoille: hakua ei oltu edes aloitettu, eikä kukaan tiennyt miten viisumia pitäisi hakea. Tästä alkoi jännittävä, noin kuukauden pituinen kilpajuoksu, joka on nyt toukokuun alussa tullut jonkinlaiseen päätökseen: lähes kaikkien ryhmän jäsenten hakemukset on saatu eteenpäin.

Hakemuksia ei saatu kuitenkaan lähtemään ilman ylimääräistä visiittiä Tukholmaan. Uusi systeemi vaatii hakijoilta hakemuksen lisäksi sormenjäljet ja kasvokuvat, jotka voi antaa vain valtion keräyskeskuksissa. Suomessa ei tälläistä keräyskeskusta ollut, lähin löytyi Tukholmasta.

972d72dd 9c9b 4827 a109 3ee7bcec6c8b 768x1024  Uusi kaledoniryhmä valmistautuu lähtöön

Reissasimme siis 3.5.2019 lätäkön toiselle puolelle lähes koko porukan voimin jännittävän viikon jälkeen. Olimme edellisellä viikolla hakeneet viisumeita lopullisesti, joka myöskin osoittautui yllättävän monimutkaiseksi prosessiksi. Ilman hakemuksen lähettämistä Tukholman sormenjälkikeskukseen ei kuitenkaan ollut asiaa, ja lennot oli varattu reilusti etukäteen. Saimme siis jännittää, ehtisivätkö hakemukset tarpeeksi ajoissa perille: olisiko kallis reissumme pelkkää ajanhukkaa. Kaikki onnistuivat kuitenkin saamaan numerot ajoissa, ja hakemukset lähetettiin pahimmassa tapauksessa matkaa edeltävänä yönä eteenpäin.

Tukholma kuitenkin kohteli meitä hyvin. Kaikki saivat sormenjälkensä kirjattua, ja pikku matka tarjosi oivallisen tilaisuuden nähtävyyksien katseluun ja ruotsalaistyyliseen kahvitteluun.

ryhm 1024x768  Uusi kaledoniryhmä valmistautuu lähtöön
Tukholman ryhmä sillalla, kohta valmiina lähtöön!

Seurailkaa blogia, sillä uusia postauksia laitetaan matkan lähestyessä yhä tiheämmin. Kesä lähestyy, kohta lähdetään jo!

-Milja von Lerber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*